ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τέτοιους στο ντέρμπι πολλούς θα συναντήσεις!!!

Το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι από μόνο του μία κατηγορία. Θέλοντας και μη, κάθε φίλαθλος θα το ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος!

Σε αυτό θα συναντήσει κανείς διάφορες κατηγορίες φιλάθλων τις οποίες σας παρουσιάζει το Redaroume για να… διασκεδάσουμε τις ώρες που υπολείπονται ως την σέντρα:

– Ο πιστός:

Πρόκειται για τον φίλαθλο που δεν έχει χάσει κανένα παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας, είτε αυτό είναι… φιλικό με τα “τρίτα”, είτε ντέρμπι αιωνίων. Συνήθως αυτή η κατηγορία φιλάθλου έχει εισιτήριο (τις περισσότερες φορές διαρκείας) σε οποιαδήποτε θύρα, παραμένει ψύχραιμος μέχρι την στιγμή που θα κρίνει ότι πρέπει να “σπρώξει” την ομάδα του και θα αρχίσει να γίνεται ένα με όλο το γήπεδο, τραγουδώντας και φωνάζοντας πιο δυνατά κι από τον διπλανό του. Χωρίς να το συνειδητοποιεί, μπορεί να γίνει οργανωτής και εκφραστής, παρασύροντας όλους τους υπόλοιπους στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Ο “άρρωστος” πιστός:

Είναι η προέκταση της παραπάνω κατηγορίας. Αυτούς τους φιλάθλους τους συναντούμε περισσότερο στην θύρα των οργανωμένων. Ο “άρρωστος” πιστός γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά όλα τα τραγούδια της εξέδρας, συγκεντρώνοντας μάλιστα μεγάλες πιθανότητες να τα έχει γράψει κι αυτός. Τραγουδάει και φωνάζει καμιά ώρα πριν τη σέντρα, δεν σταματάει λεπτό στα 90 του αγώνα, ενώ σε περίπτωση νίκης, ή ακόμη και ήττας της ομάδας του, συνεχίζει για καμιά ώρα ακόμη και ενώ οι περισσότεροι μπορεί να έχουν φύγει από τις θέσεις τους! Kαι ναι, το έχουμε δει!!!

Ο “ρίχνω τα πάντα”:

Ευτυχώς στο Καραϊσκάκη δεν υπάρχει αυτή η κατηγορία. Εδώ και κάμποσα ντέρμπι δεν έχει πέσει το παραμικρό στον αγωνστικό χώρο, ούτε φωτοβολίδα ούτε αντικείμενο στους αντίπαλους ποδοσφαιριστές γεγονός που μόνο χαμόγελα μπορεί να προσφέρει. Έχουμε πει και σε προηγούμενες αναρτήσεις ότι ακόμη και χωρίς τα καπνογόνα ο Ολυμπιακός έχει “ζωγραφίσει” εξαιρετικές εξέδρες δημιουργώντας έναν απίστευτο παλμό, ικανό να σπρώξει τους παίκτες προς την νίκη.

Ο “επιλεκτικός”:

Αυτή είναι και η πιο συνηθισμένη  κατηγορία που συναντά κανείς στα ντέρμπι. Μπορεί όλη την σεζόν να μην έχει… πατήσει στο γήπεδο (κάτι που ενοχλεί όλους εκείνους που δεν χάνουν αγώνα) αλλά έχει κάνει τον κόσμο άνω κάτω για να βρει ένα εισιτήριο, ψάχνοντας από δω κι από κει προκειμένου να τα καταφέρει. Κατά την διάρκεια του αγώνα ενώ κάθεται στην θέση του, η οποία συνήθως δεν θα βρίσκεται μακρυά από κάποιο διαρκείας, στην πρώτη διαμαρτυρία του για κακό θέαμα ή για στραβοκλωτσιά, δεν θα αργήσει να διαπληκτιστεί με τον… από πάνω του ή τον από κάτω του, που θα του πουν “ήρθες για πρώτη φορά και έχεις και άποψη”;!

Ο “επίσημος”:

Τον συγκεκριμένο φίλαθλο μπορεί να μην τον ξέρει ούτε η… μάνα του, αλλά με κάποιο τρόπο κατάφερε να βρει ένα εισιτήριο για τα επίσημα του γηπέδου, όπου και θα “σκάσει” κοστουμαρισμένος! Συνήθως θέλει να προσπαθήσει να δείξει ότι φωνάζει για την ομάδα του, για να πείσει τους υπόλοιπους ότι “και οι επίσημοι είναι φανατικοί” αλλά δεν το καταφέρνει. Επίσης, πάντα φεύγει κάνα 10λεπτο πριν το παιχνίδι για να πάει να ξεπαρκάρει το αμάξι του που το έχει αφήσει 15 στενά πιο μακριά από το γήπεδο! Διότι μπορεί να βρήκαμε εισιτήριο στα επίσημα, αλλά δεν μας έδωσαν και ειδική άδεια για να παρκάρουμε έξω από τη μικτή ζώνη για να φύγουμε από τους πρώτους!!!

Ο “σέλφις”:

Αυτός είναι ο πλέον ανίδεος, από ντέρμπι, “φίλαθλος”. Πρόκειται για εκείνον ο οποίος δεν έχει καμία ιδέα ούτε του τι σημαίνει ντέρμπι, ούτε του ποιος παίζει έξω δεξιά στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, αλλά επειδή του έπεσαν στα χέρια του δύο εισιτήρια θα πάρει μαζί του ένα άτομο (κατά προτίμηση κοπέλα) και θα πάει στο γήπεδο να τραβήξει καμιά… 50αριά σέλφι με τις οποίες θα “βομβαρδίσει” τον λογαριασμό του στα social media. Κοινώς πηγαίνει για να πουλήσει “μούρη” και για να αποδείξει σε άτομα που, κατά κύριο λόγο τον έχουν χεσμένο, πως μέσα στην πολυπραγμοσύνη του βρίσκεται και το γήπεδο! Αυτή η κατηγορία φεύγει από το ματς κάνα 20λεπτο νωρίτερα, ασχέτως αποτελέσματος, γιατί θέλει να αλλάξει ρούχα, αφού το βράδυ έχει να πάει στο Φραντζέλικο ή στο Κολωνάκι, και πρέπει να κάνει γρήγορα, μιας και η Κηφισιά που συνήθως μένει είναι μακριά και το ντέρμπι τελειώνει αργά!

Κατηγορίες BONUS

Οι δύο παρακάτω κατηγορίες μπορούν να συνδυαστούν με μία από τις παραπάνω:

Ο “κόουτς”:

Πρόκειται για την πλέον ενοχλητική κατηγορία φιλάθλων. Μπορεί να ανήκει και σε κάποια τις παραπάνω αλλά να είναι συγχρόνως και ο προπονητής της εξέδρας. Εντάξει, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι όλοι στην ζωή μας έχουμε πει, φωναχτά ή από μέσα μας, τι θα έπρεπε να κάνει αυτός που κάθεται στην άκρη του πάγκου μιας ομάδας, αλλά αυτός έχει ένα λόγο παραπάνω να το κάνει αφού “βλέπει σαρανταφεύγα χρόνια μπάλα και μάλιστα μια φορά είχε προπονήσει και την μικτή παίδων του Αλεξικέραυνου Φαλάνης”!  Ο”κόουτς” της εξέδρας θα ξεκινήσει το “ποίημά” του πριν ακόμα ο εκφωνητής ανακοινώσει τις ενδεκάδες!

Αφού γίνει αυτό, θα αρχίσει να ξεφυσάει προβληματισμένος και απευθυνόμενος στους (ταλαίπωρους) διπλανούς του, ξεκινάει το πρήξιμο λέγοντας τους τι θα έκανε εκείνος, συνήθως μεγαλοφώνως και χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως “ρε τον άσχετο…” ή “ρε το τελάρο… αυτόν πάει και βάζει αντί να βάλει τον έτσι”. Η τύχη του “κόουτς” είναι να ακούσει, στην καλύτερη, τα μπινελίκια από τους διπλανούς του γύρω στο 25ο λεπτό, ή να πιαστεί στα χέρια με κανέναν οξύθυμο γύρω στο 30′, ειδικά αν η ομάδα του δεν πάει καλά. Αγαπητέ φίλε “κόουτς”, ειδικά σε τέτοιας σημασίας παιχνίδια, καλύτερα να μείνεις σπίτι σου και να παίξεις Football Manager!

Ο “γιαλαντζί Ολυμπιακός”:

Κλείνουμε με την κατηγορία του πιο δυστυχή φιλάθλου που μπορεί να βρεθεί στην έδρα του αντιπάλου σε ντέρμπι αιωνίων! Και λέμε δυστυχή, γιατί εκτός του αν δεν είναι “μαέστρος” στο… “γιαλαντζί” οπαδιλίκι (μεταμφίεση, φωνή, συνθήματα κλπ) το πιθανότερο είναι να καταλήξει έξω “καρότσι” ή “ξυλοφορτωμένος”, δεν μπορεί να αντιδράσει σε περίπτωση νίκης της ομάδας του!

Το χειρότερο έρχεται σε περίπτωση ήττας της ομάδας του, που θα πρέπει, για να μην τον καταλάβουν… από χιλιόμετρα, να τραγουδάει και να χοροπηδάει σαν παλαβός, ενίοτε χοροστατώντας σε συνθήματα και βρίζοντας ακόμη και την… ίδια του την μάνα! Αγαπητέ λαθραίε, στους ποδοσφαιρικά δύσκολους καιρούς που ζούμε, η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε είναι να προτιμήσεις τον καναπέ σου και να περιμένεις το επόμενο εντός έδρας ντέρμπι της ομάδας σου αν θες να πας στο γήπεδο!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button