ΒΟΛΕΪΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τεράστιο σκάνδαλο της ΕΟΠΕ υπέρ ΠΑΟ

Η μεταχείριση της ΕΟΠΕ προς τον Παναθηναϊκό ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Και καταπατά την ισονομία του πρωταθλήματος. Διότι η ομοσπονδία πήρε μια απόφαση που σηκώνει πάρα πολύ συζήτηση! Να μεταθέσει το αυριανό ματς του ΠΑΟ στο Μαρκόπουλο, για τις 16 Φεβρουαρίου. Τεράστιο σκάνδαλο της ΕΟΠΕ υπέρ ΠΑΟ.

Τεράστιο σκάνδαλο από την πλευρά της ΕΟΠΕ

Η απόφαση της ομοσπονδίας να μεταθέσει κατά 20 ημέρες την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στο Μαρκόπουλου καταλύει την ισονομία στο πρωτάθλημα. Μια ομοσπονδία που δεν έκανε το προφανές. Μια ημέρα πιο μετά το ματς του Παναθηναϊκού με την Τενερίφη λόγω της κακοκαιρίας. Μια ημέρα πιο πίσω και το Μαρκόπουλο – Παναθηναϊκός. Αυτό θα έπρεπε να είχε αποφασίσει η ΕΟΠΕ για να μην υπάρχουν ερωτηματικά γύρω από τις αποφάσεις της! Αλλά όχι.

Η ομοσπονδία του βόλεϊ πήρε την απόφαση της μετάθεσης του ματς για τις 16/2. Επειδή κατέθεσε αίτημα ο Παναθηναϊκός και συναίνεσε το Μαρκόπουλο. Στο παρελθόν η ομοσπονδία δεν είχε δείξει ανάλογες… ευαισθησίες για τον Ολυμπιακό, όταν αγωνίζονταν στην Ευρώπη. Δεν είχε μεταθέσει ματς των «ερυθρόλευκων» για να διευκολυνθούν. Με τον Παναθηναϊκό, όμως, υπάρχει μια προνομιακή μεταχείριση. Μια ειδική αντιμετώπιση! Τεράστιο σκάνδαλο της ΕΟΠΕ υπέρ ΠΑΟ.

Εξάλλου, ο επαναληπτικός του ΠΑΟ με την Τενερίφη είναι την προσεχή Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου. Αν το ματς με το Μαρκόπουλο διεξάγονταν Κυριακή, θα μεσολαβούσε εύλογο χρονικό διάστημα ως τη ρεβάνς για τις «πράσινες» στην Ευρώπη. Αλλά η ΕΟΠΕ είχε μια άλλη άποψη! Να κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει πιο εύκολη η… ζωή για τον Παναθηναϊκό.

Λογικό να προκύπτουν εύκολα ερωτήματα

Εδώ, όμως, υπάρχουν και άλλα ερωτήματα που προκύπτουν. Στο χθεσινό ματς του ΠΑΟ με την Τενερίφη, οι «πράσινες» είχαν τρεις απουσίες λόγω κορονοϊού. Έλειψαν οι τρεις ξένες τους. Η Στεπανένκο, η Κρος και η Γκρόθουες. Τρία θετικά κρούσματα. Κάτι που θα μπορούσε να έχει συνέπειες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Βάσει της συμπληρωματικής ειδικής προκήρυξης της Volley League Γυναικών που δημοσιοποιήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2022. Σύμφωνα με αυτή, αν σε μια ομάδα εντοπιστούν 4 ή περισσότερα θετικά κρούσματα (αθροιστικά) στους δύο τελευταίους ελέγχους πριν το ματς, η ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί. Το ματς δεν διεξάγεται. Σε αυτή την περίπτωση χάνει την αναμέτρηση με 3-0 σετ και 75-0 πόντους. «Θύματα» αυτής της κατάστασης ήταν πρόσφατα ο ΑΟ Θήρας και η ΑΕΚ. Τώρα κανείς δεν ξέρει εάν ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση!

Η αντίδραση του Ολυμπιακού και η επόμενη κίνηση

Οι «ερυθρόλευκοι» βλέποντας αυτή την κατάσταση, σκοπεύουν να καταθέσουν καταγγελία στην ΕΟΠΕ για αυτή την απόφαση. Μια κίνηση που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μια καταγγελία που θα κοινοποιηθεί σε όλες τις ομάδες της Volley League Γυναικών. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδρασή τους πάνω στην κίνηση του Θρύλου. Για να φανεί ξεκάθαρα πώς βλέπουν όλοι οι σύλλογοι -πλην Μαρκόπουλου- την ειδική μεταχείριση της ΕΟΠΕ στον Παναθηναϊκό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button