ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελικά, είναι ή δεν είναι έτοιμος;

Με την απόκτησή του, άπαντες ήθελαν να ξέρουν το πότε ο Γιάγια Τουρέ, αυτός ο Παγκόσμιος ποδοσφαιριστής που αποτελεί κόσμημα για κάθε σύλλογο στον οποίο αγωνίστηκε θα ήταν έτοιμος να αγωνιστεί και πάλι στο 100%. Έχοντας να παίξει αρκετό καιρό, το μόνο βέβαιο ήταν πως ο Γιάγια θα ήθελε χρόνο για να μπορέσει να “φορτσάρει”, να πάρει κάποιες συμμετοχές και σιγά σιγά να ξαναρχίσει να μπαίνει.

Τον είδαμε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, όπου εκεί έδειξε σε αρκετά καλή κατάσταση, κάνοντας μάλιστα και μερικές ωραίες ενέργειες, ατομικές και ομαδικές, με ωραίες προωθήσεις και σωστές μεταβιβάσεις. Σήμερα, ο Πέδρο Μαρτίνς του έδωσε φανέλα βασικού στην αρένα του Σαν Σίρο. Πολλοί διαφώνησαν, αλλά ο Τουρέ είχε να δώσει τις δικές του απαντήσεις.

Ο Γιάγια συγκαταλέγεται στους διακριθέντες της ομάδας. Ήταν τόσο “απλός” στο παιχνίδι του το οποίο ουσιαστικά τον ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή. Ακόμα καλύτερες μεταβιβάσεις. Απλές, σωστές και το κυριότερο, με ηρεμία, με καθαρό μυαλό και με σκέψη. Μία απλή μπαλιά, την οποία δεν βλέπεις απαραίτητα όταν ο αγώνας είναι “καυτός”. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Ο Ιβοριανός άσσος του Ολυπιακού πήρε και αρκετές προσπάθειες, “καταπίνοντας” μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και τοποθετώντας το κορμί του έτσι ώστε ο αντίπαλος να μην έχει καμία πιθανότητα να του πάρει την μπάλα. Με άλλα λόγια, ένας μαέστρος τον οποίο ο Ολυμπιακός όχι απλά χρειαζόταν, αλλά του έλειπε κιόλας.

Μπορεί να μην είναι στο 100% του βαθμού ετοιμότητος ακόμα, και λογικό είναι, πάντως αυτό που ξεκάθαρα δείχνει έιναι ότι αυτά τα οποία περιμένει από κείνον ο Ολυμπιακός είναι πλέον έτοιμος να τα δώσει. Ίσως όχι για 90 λεπτά, αλλά για περίπου 70 λεπτά, όσα δηλαδή ήταν και η περίοδος που ο Ολυμπιακός ήταν “άρχοντας” στο παιχνίδι του και έβαζε γερά θεμέλια για μία μεγάλη βραδιά. Μετά, φυσικό είναι να κουράστηκε. Εξάλλου το επίπεδο του αγώνα ήταν αυτό που λέμε “Champions League”.

Σε γενικές γραμμές και απαντώντας στο παραπάνω ερώτημα, ναι, ο Γιάγια έχει μεν δρόμο να διανύσει ακόμη για το 100%, αλλά αυτά τα οποία χρειάζεται από κείνον ο Ολυμπιακός προς ώρας, μπορεί να του τα δώσει για λιγότερο χρόνικό διάστημα του 90λεπτου, άμεσα. Έχει δουλέψει πολύ και φαίνεται και είναι απλός, ουσιαστικός, δίχως να έχει χάσει την φαντασία του και ίσως την σπιρτάδα παρά τα 35 του έτη. Πολυεργαλείο με τα όλα του. Άκρως απαραίτητος για κάθε ομάδα. Και συνεχίζει την δουλειά του κανονικότατα για να φτάσει στο σημείο όχι που πρέπει αλλά που θέλει ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button