ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Telegraph»: «Διακόπτει προσωρινά ο Μαρινάκης την εμπλοκή του με τη Νότιγχαμ»

Όπως αποκαλύπτει η Telegraph ο Διοικητικός Ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός διακόπτει την εμπλοκή του στη Νότιγχαμ Φόρεστ, για να αποφευχθεί πιθανή παραβίαση των κανόνων ιδιοκτησίας μέσω της UEFA.

Η Νότιγχαν Φόρεστ αποτελεί την ευχάριστη λέκπληξη του φετινού πρωταθλήματος τηςε Premier League.
Η φιλόδοξη ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο παρουσιάζοντα ςμία αξιοθαύμαστη παρουσία έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην πρώτη προνομιούχο τετράδα και πλέον βρίσκετια προ των πυθλών της εξόδου στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης διέκοψε την εμπλοκή του στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Κάτι λίγο πολύ αναμενόμενο, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή παραβίαση των κανόνων ιδιοκτησίας πολλών ομάδων της UEFA, αφού ο Έλληνας επιχειρηματίας είναι, φυσικά και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, ο οποίος επίσης του χρόνου -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Μαρινάκης, όπως τονίζει ρεπορτάζ της Telegraph, ανέστειλε ήδη την εμπλοκή του, τοποθετώντας τις μετοχές του σε τυφλό καταπίστευμα (blind trust), ώστε να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της UEFA για την ιδιοκτησία πολλών συλλόγων. Πλέον δεν θα έχει κανέναν έλεγχο ή επιρροή στις επιχειρήσεις της Φόρεστ την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με τους όρους της UEFA, αυτό έπρεπε να συμβεί μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Αυτήν τη στιγμή η Φόρεστ είναι 6η στην Premier League και το να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα θα εξασφάλιζε στον σύλλογο μια θέση στο Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2025-26.

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη προκριθεί στο Champions League, αλλά οι κανόνες της UEFA υπαγορεύουν ότι οι σύλλογοι, που διέπονται από την ίδια ιδιοκτησία, δεν μπορούν να αγωνιστούν στην ίδια διοργάνωση.

Αν η Φόρεστ προκριθεί, τελικά, στο Champions League, αυτό θα απαιτούσε είτε εκείνη είτε ο Ολυμπιακός να αποσυρθούν από τη διοργάνωση, αν ο Μαρινάκης είχε τον έλεγχο και των δύο ομάδων

Σχετικά Άρθρα

Back to top button