ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη μετά την ολοκλήρωση του Final Four, έχοντας κάνει μία πολύ μεγάλη υπέρβαση, την οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να την μετατρέψει σε ένα ακόμη θαύμα θαυμάτων. Το πολύ θετικό της υπόθεσης όμως, είναι πως το γενικό συναίσθημα και στις τάξεις της ομάδας αλλά και στις τάξεις του κόσμου είναι πως πρόκειται για ένα μεγάλο κέρδος. Η υπερηφάνεια που αισθανθήκαμε όλοι δεν ήρθε χθες. Δεν είναι συναίσθημα της μίας στιγμής, ούτε δημιουργείται μόνο μέσα από αυτή.

Το συναίσθημα της υπερηφάνειας το έχουμε πάντα. Και πολύ περισσότερο από τότε που η ομάδα άλλαξε επίπεδο το 2012 κάνοντας τότε στην Πόλη την μεγαλύτερη υπέρβαση της ιστορίας της.

Δεν έλειψαν βέβαια και εκείνοι που βρήκαν να πουν το… κατιτίς επειδή η ομάδα δεν μπόρεσε να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Είναι βέβαιο πως επρόκειτο για νεύρα της στιγμής, αφού ακόμη και οι πιο οξύθυμοι δεν γίνεται να μην δουν πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει τα τελευταία χρόνια την μία υπέρβαση πίσω από την άλλη. Μιλάμε για πέντε τελικούς στα οκτώ χρόνια! Τι να προσάψεις σε αυτή την ομάδα και τι άλλο να νιώθεις εκτός από υπερηφάνεια; Ακόμη και τις “μαύρες” ημέρες της δεκαετίας, υπήρξαν στιγμές που νιώθαμε υπερήφανοι έχοντας την ελπίδα πως κάποια μέρα ο Ολυμπιακός θα επέστρεφε στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Νιώθαμε τότε, δεν θα νιώθουμε τώρα, ειδικά τώρα που ο Ολυμπιακός χαίρει σεβασμού από την πλειονότητα των φιλάθλων σε Ελλάδα και Ευρώπη;

Η σεζόν μέχρι στιγμής είναι απόλυτα επιτυχημένη. Είναι μία πολύ μεγάλη σεζόν που μοιάζει σαν παζλ, με τα κομμάτια της να συμπληρώνονται ένα ένα. Έχει απομείνει όμως ένα τελευταίο κομμάτι που πρέπει να συμπληρωθεί κι αυτό δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την διατήρηση των σκήπτρων εντός συνόρων. Την Πέμπτη υπάρχει ο τρίτος ημιτελικός με τον Άρη στις 19.00 και το Ειρήνης και Φιλίας πρέπει και αξίζει να είναι γεμάτο για αυτήν την ομάδα. Για να πούμε στα παιδιά με το βροντερό “παρών” μας όλα αυτά που δεν μπορέσαμε να τους πούμε βλέποντας τις προσπάθειες τους από την τηλεόραση. Και επιπλέον, να τους δώσουμε να καταλάβουν πως εμείς θα είμαστε εκεί για να τα βοηθήσουμε να βάλουν το τελευταίο κομμάτι του παζλ στην θέση του και να κατακτήσουμε όλοι μαζί το πρωτάθλημα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button