ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ταρέμι: «Μπορούσαμε να κερδίσουμε το Βέλγιο»

Στην επίμαχη φάση ακύρωσης του δικού του τέρματος απέναντι στο Βέλγιο στάθηκε ο διεθνής Ιρανός φορ του Ολυμπιακού.

 

Χαρακτήρα και καρδιά μεγάλης ομάδας επέδειξε το Ιράν απέναντι στο Βέλγιο, με το οποίο αναδείχθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

 

Οι Ασιάτες άντεξαν στην πίεση των παικτών του Γκαρσιά, ενώ πέτυχαν ένα πανέμορφο γκολ με τον Μεχντί Ταρέμι στο 25′ το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο 33χρονος άσος του Ολυμπιακού  δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα, τονίζοντας παράλληλα πως η εμφάνιση της ομάδας του απέδειξε ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια κάθε αντίπαλο.

«Αν είχαμε περισσότερη εμπειρία από διεθνείς αγώνες, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Κανείς δεν περίμενε αυτή την εμφάνιση από εμάς. Το γκολ που πετύχαμε ήταν δουλεμένο στην προπόνηση, αλλά δυστυχώς ήταν οφσάιντ. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πετύχουμε τον στόχο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η φάση που συζητήθηκε περισσότερο στο παιχνίδι ήρθε έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Εχσάν Χατζισαφί. Ο έμπειρος μέσος πέρασε έξυπνα την μπάλα στον Ταρέμι, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με εξαιρετικό αριστερό πλασέ νίκησε τον Τιμπό Κουρτουά. Ωστόσο, η εξέταση της φάσης από το VAR έδειξε πως ο Ιρανός φορ βρισκόταν εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε.

Η συγκεκριμένη κομπίνα θύμισε σε αρκετούς την περίφημη εκτέλεση φάουλ των Ολλανδών απέναντι στην Αργεντινή στο Μουντιάλ του Κατάρ, όταν ο Βέγκχορστ είχε σκοράρει με παρόμοιο τρόπο σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές φάσεις της διοργάνωσης.

Παρά την απογοήτευση για το ακυρωθέν τέρμα, ο Ταρέμι έδειξε για ακόμη μία φορά τον ηγετικό του ρόλο στην εθνική ομάδα του Ιράν. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης συγκέντρωσε τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο και τους μίλησε, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και πίστης ενόψει της συνέχειας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button