ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα X files και η ένσταση του Παναθηναϊκού

Με το Ελληνικό μπασκετ πραγματικά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος γιατί απλά δεν ξέρουμε αν τα έχουμε δεί όλα σε αυτή τη ζωή. Γράφει ο Redistas.

Η ένσταση του Παναθηναϊκού για το εκπρόθεσμο καλάθι της Ρίντ έγινε δεκτή από την ΚΕΔ η οποία απεφάνθη από το video το οποίο ΔΕΝ δέχεται η ίδια  για την απόφαση των διαιτητών . Μπερδευτήκατε; Ο Κορομηλάς, που πήρε την απόφαση. στο σκεπτικό του αναφέρει πως  η απόφαση που πήραν οι διαιτητές έγινε από μη εγκεκριμένο Instant replay. Και κάπου εδώ ενσκύπτει το απόλυτα λογικό ερώτημα. Ο Κορομηλάς πήρε την απόφαση μέσω του ίδιου βίντεο που απορρίπτει, η είδε κάτι άλλο που εμείς αγνοούμε. Μπορεί τίποτα εξωγήινοι να έφεραν κάποιο βίντεο  και εμείς να το αγνοούμε.

Πάντως στο κείμενο αναφέρει ότι

«Η απόφαση ακύρωσης του καλαθιού που πέτυχε η αθλήτρια (REED) της ενιστάμενης ομάδας κατά τη λήξη του χρόνου του αγώνα ελήφθη από τους διαιτητές κατόπιν χρήσης μη εγκεκριμένου τεχνικού εξοπλισμού. Οι διαιτητές του αγώνα διατείνονται στις εκθέσεις τους ότι η αρχική απόφασή τους εντός του αγωνιστικού χώρου ήταν η ακύρωση του καλαθιού και απλώς επιβεβαίωσαν την απόφασή τους αυτή με τη χρήση του μη εγκεκριμένου τεχνικού εξοπλισμού. Ο ισχυρισμός αυτός ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από την επισκόπηση του βίντεο του αγώνα.

Ειδικότερα, τη στιγμή της επίτευξης του καλαθιού, ο Γ’ διαιτητής Καλδίρης εμφανώς υποδεικνύει στη γραμματεία του αγώνα την κατακύρωση του καλαθιού κάνοντας χρήση του προβλεπόμενου από τον επίσημο κανονισμό FIBA σήματος. Εν συνεχεία ακολουθεί σύσκεψη διαιτητών εντός αγωνιστικού χώρου, η οποία ολοκληρώνεται χωρίς την γνωστοποίηση απόφασης προς την γραμματεία και τους διαγωνιζόμενους. Κατά συνέπεια η μόνη απόφαση των διαιτητών εντός αγωνιστικού χώρου ήταν η καταμέτρηση του καλαθιού από τον τρίτο διαιτητή.

Με λίγα λόγια το βίντεο που απορρίπτει ο Κορομηλάς είναι το ίδιο βίντεο που επικαλείται.. Φάρος 2021…X files are back

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button