ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤ

Τα τρόπαια του πινγκ πονγκ στην «Μεγάλη μου Αγάπη» (Video)

Τα τρόπαια του «νταμπλ» της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που απονεμήθηκαν στους πρωταθλητές Ελλάδας την Παρασκευή, δημιούργησαν το εντυπωσιακό και λαμπερό ντεκόρ στη διάρκεια της εκπομπής του Ολυμπιακού ΣΦΠ, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα (18/6) από το Κανάλι Ένα του Πειραιά και προβλήθηκε ταυτόχρονα Live Streaming από το OSFP TV.

Για το πώς κατακτήθηκαν οι δύο κούπες των πρωταθλημάτων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης σε άνδρες και γυναίκες μίλησαν στη «Μεγάλη μου Αγάπη» ο προπονητής, Γιώργος Χριστοφοράκης και η αθλήτρια του Ολυμπιακού, Μαρία Χριστοφοράκη οι οποίοι στάθηκαν ιδιαιτέρως στη συμμετοχή των φιλάθλων του συλλόγου τόσο με την ιδιότητα του ενεργού μέλους όσο και με την κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού.

Η «Μεγάλη μου Αγάπη» στο πρώτο της μέρος φιλοξένησε την επικεφαλής προπονήτρια της Ακαδημίας Μπάσκετ Γυναικών, Μάρθα Αργυρίου και τρεις μικρές μπασκετμπολίστριες που αναφέρθηκαν στις δραστηριότητες της Ακαδημίας και τον τρόπο λειτουργίας της.

Επίσης στη ροή τη «Μεγάλης μου Αγάπης» μεταδόθηκαν νέα από όλες τις ομάδες και τις Ακαδημίες του συλλόγου, χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του Ολυμπιακού ΣΦΠ κι απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τους φιλάθλους μέσω γραπτών μηνυμάτων στο OSFP TV.

Αποσπάσματα των συνεντεύξεων:

Γιώργος Χριστοφοράκης: «Με περισσότερα μέλη θα ονειρευόμαστε ακόμη πιο πολύ!!»

Για την χρονιά που έκλεισε: «Στους άντρες έχουμε πάρει τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και έχουμε τους κορυφαίους αθλητές. Στη γυναικεία ομάδα κάθε χρόνο είχαμε και κάποια ατυχία, έτσι έγινε και φέτος είχαμε πάλι μια ατυχία και η Μαρία στην καλύτερη περίοδο της καριέρας της έσπασε το χέρι της. Έπαιξε με γύψο, έδωσε τα πάντα και πήραμε νίκη η οποία μας έβαλε στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική και πήραμε τον τίτλο που είχαμε να τον κατακτήσουμε στη γυναικεία επιτραπέζια αντισφαίριση από το 2009.

Το πινγκ πονγκ είχε κάνει το ποδαρικό στη σεζόν. Εμείς κατακτήσαμε τα πρώτα πρωταθλήματα και ακολούθησαν όλες οι επιτυχίες του συλλόγου».

Για αυτή την περίοδο: «Δεν έχουν τελειώσει οι προπονήσεις. Έχουμε πολλά παιδιά που θα πάνε στο Πανευρωπαϊκό και είμαστε όλη τη μέρα στο γήπεδο για να κάνουμε προπονήσεις. Η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη όσο καιρό βρίσκομαι στην ομάδα. δεν είναι μόνο αυτά τα δυο πρωταθλήματα αλλά και σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες έχουμε πρωταγωνιστήσει με πολλές πρωτιές αλλά και επιτυχίες στα πρωταθλήματα υποδομής».

Για την επόμενη χρονιά: «Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν, είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε να είμαστε πάντα πρώτοι».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στον Ολυμπιακό υπήρχαν άνθρωποι που μας στήριζαν και ήταν δίπλα μας. Κάθε φορά που παίρνουμε έναν τίτλο είναι οι πρώτοι που ευχαριστούμε. Είναι παντού και όπου και αν πάμε υπάρχουν οι φίλαθλοι μας και μας υποστηρίζουν.

Το μέλημα μας είναι να βοηθήσουμε και να αυξηθούν τα μέλη μας. Έτσι μεγαλώνει και ο σύλλογο και μπορούμε να ονειρευόμαστε ακόμα περισσότερο.
Ο σύλλογος έχει υγεία, είμαστε μια οικογένεια. με τον Ολυμπιακό έχω μεγαλώσει και σε κάθε ευκαιρία θα παρακολουθώ όλα μας τα τμήματα. Ο Ολυμπιακός είναι τρόπος ζωής».

Μαρία Χριστοφοράκη: «Να είναι ο κόσμος δίπλα μας και εμείς υποσχόμαστε περισσότερες κούπες»

Για τον τίτλο: «Νιώθω χαρούμενη και υπερήφανη που συνέβαλα κι εγώ να ξανάρθει το πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών στον Ολυμπιακό. Ο τρόπος που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα κάνει τον τίτλο πιο γλυκό και θα το θυμάμαι για πάντα. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την όμορφη τελετή με την οποία μας απονεμήθηκαν την Παρασκευή τα δύο τρόπαια και σε εμάς και στην ομάδα των ανδρών».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε σε όλους όσοι μας στηρίζουν με την ιδιότητα του μέλους, με την κάρτα φιλάθλου αλλά και με τη παρουσία τους στους αγώνες. Θέλω να τους πω το εξής μέσω της εκπομπής: Συνεχίστε να είστε δίπλα μας και εμείς υποσχόμαστε να φέρουμε ακόμα περισσότερες κούπες».

Για την επόμενη χρονιά: «Την επόμενη σεζόνθα αλλάξω ομάδα στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα φυσικά δεν αλλάζω τον Ολυμπιακό. Όσο αντέχω θα συνεχίζω να παίζω και να προσφέρω στον Ολυμπιακό. Είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Στη Σουηδία έχω αρχίσει να προπονώ και παιδάκια. Ετοιμάζω τα πρώτα παιδάκια από το εξωτερικό που θα έρθουν μελλοντικά να αγωνιστούν στην ομάδα μας. Βεβαίως και έχουμε και τα δικά μας αστεράκια στην Ακαδημία μας. Όπως η μικρή της ομάδας μας, η Εβελίνα η Μεραμβελιωτάκη. Είναι φοβερή και στον αγώνα που είχα σπασμένο χέρι κάναμε ζέσταμα μαζί. Ζει φοβερές στιγμές και είναι μόλις 12 χρονών».

Μάρθα Αργυρίου: «Εχουμε πολλά όνειρα και στόχους για την Ακαδημία Μπάσκετ Γυναικών»

Για την ακαδημία μπάσκετ γυναικών: «Στον Ολυμπιακό έχουμε τη χαρά και την τιμή να παίζουν στην πρώτη ομάδα μπάσκετ γυναικών μεγάλες αθλήτριες που αποτελούν ινδάλματα για τα κορίτσια. Παρακολουθούμε ευρωπαϊκούς αγώνες και οι εικόνες των παιδιών είναι πολύ δυνατές. Είναι τιμή για ένα κορίτσι να βρίσκεται στον Ολυμπιακό και με σωστά πρότυπα και σκληρή δουλειά να προχωρήσει στον χώρο του μπάσκετ.
Έχουμε φτιάξει μια πολύ ωραία οικογένεια στην ακαδημία μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού. Όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνουμε. Είμαστε χαρούμενοι για τις επιτυχίες της φετινής χρονιάς. Έχουμε πολλά όνειρα και στόχους και το σημαντικότερο είναι πως τα κορίτσια έχουν πολλή όρεξη για δουλειά».

Για τις μικρές προσκεκλημένες της εκπομπής: «Είναι γεννημένες το 2002 και 2001. Πέρυσι ήταν στην ομάδα των κορασίδων. Έχουμε μια νεοσύστατη ομάδα και φέτος αγωνιστήκαμε στην πρώτη κατηγορία στην οποία κατακτήσαμε την τέταρτη θέση σε αυτή την κατηγορία».

Για τα πρώτα βήματα της Ακαδημίας Μπάσκετ Γυναικών: «Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά με την βοήθεια της Διοίκησης οργανώθηκε το τμήμα και έχουμε μπει σε πολύ καλό δρόμο πλέον. Την πρώτη χρονιά χωρίς εμπειρία ουσιαστικά πήραμε την άνοδο. Τα κορίτσια έδειξαν μεγάλο ζήλο, καθώς είναι από μόνο του μεγάλο κίνητρο και μεγάλη τιμή να φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού και κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας πανηγυρίζοντας την άνοδο».

Για την εφετινή χρονιά και τα επόμενα βήματα: «Εφέτος είχαμε 45 κορίτσια με τρία αγωνιστικά τμήματα και ένα μη αγωνιστικό. Τώρα βρισκόμαστε σε μεταγραφική περίοδο, έγιναν και τα try outs με επιτυχία και του χρόνου θα είμαστε σίγουρα περισσότερες. Το όνομα Ολυμπιακός “τρομάζει” και τα κορίτσια έρχονται δειλά αλλά ήρθαν καλές αθλήτριες οι οποίες θα ενταχθούν στην ομάδα μας.

Λειτουργούμε τμήματα με παιδάκια γεννημένα 2006 μέχρι 1999 και φιλοδοξούμε του χρόνου να έχουμε από πρώτη δημοτικού μέχρι και Λυκείου».

Για τους στόχους: «Η βελτίωση των παικτριών μας είναι το πρώτο ζητούμενο. Σίγουρα θέλουμε πάντα το κάτι παραπάνω, αφού δεν νοείται αθλητισμός χωρίς στόχους. Σίγουρα θέλουμε την κατάκτηση ενός μεταλλίου και μετέπειτα τίτλων στα υποδομής».

Για τον χώρο προπονήσεων: «Κάνουμε προπονήσεις στο ΣΕΦ και στο Basket city Αrena καθημερινώς. Οι ομάδες λειτουργούν στα πρότυπα της μεγάλης ομάδα, με την προετοιμασία, τις αγωνιστικές προπονήσεις και όλα όσα περιλαμβάνει μια σεζόν.

Ειδικά στο γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα η δουλειά που θα κάνει ένα κορίτσι στο γήπεδο παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς δεν είναι πολά τα κορίτσια που ασχολούνται σε σχέση με τα αγόρια και προχωράνε αυτά που πραγματικά θα δουλέψουν. Η μπασκετική παιδεία παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο. Το ιδανικό είναι να έχεις το ταλέντο και να το δουλεύεις σκληρά αλλά πολλές φορές ή σκληρή δουλειά μπορεί να σε πάει πιο μπροστά από ότι μόνο του το ταλέντο».

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής είναι κάθε Δευτέρα (17:00 – 19:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τα μέλη του γραφείου Τύπου του συλλόγου, Κώστας Δελεχάς και Σταύρος Ζαζάνης κι ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button