ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα κλειδιά της επιτυχίας και η μάχη των πάγκων

Απόλυτα και ξεκάθαρα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι ζωής η θανάτου για τον Ολυμπιακό αλλά και τον αντίπαλο του. Κερδίζεις και αγχώνεις τους αντιπάλους αλλά και αφήνεις πίσω τον Αιώνιο βυθίζοντας τον βαθμολογικά και ψυχολογικά..Αλλιώς ξεκινά ξανά η γκρίνια και ο προβληματισμός.

Όπως και να χει ,ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεχάσει τη Μακάμπι και ως καλός…γιατρός ή ψυχολόγος ο Μεντιλίμπαρ πρέπει να κάνει delete στο μυαλό των παικτών του τα όποια λάθη  είτε στην αμυντική λειτουργία ,είτε στη δημιουργία.

Τα κλειδιά για τον Ολυμπιακό θα είναι τρία.

Πρώτον να ξεκινήσει καλά και απόλυτα δυναμικά το παιχνίδι και να μη δώσει δικαιώματα στον Παναθηναϊκό.Και το λέμε αυτό γιατί σε πολλά ματς ο Ολυμπιακός δεν έχει ξεκινήσει καλά.

Δεύτερον να κερδίσει τη μάχη της μεσαίας γραμμής.  Ίσως το πιο κομβικό κομμάτι του αγώνα. Κοντινές αποστάσεις ,αλληλοκαλύψεις και νίκες στις μόνομαχίες αλλά και στη διεκδίκηση στις πρώτες και δεύτερες μπάλες.

Τρίτον. Ο όσο το δυνατόν περιορισμός των Ιωαννίδη-Μπερνάρ-Παλασιος και Μπακασέτα. Ο πρώτος τραβάει τον προσωπικό του αντίπαλο και ξέρει και να σκοράρει και να δημιουργεί.

Ο Μπερνάρ,από τα άκρα, είναι τρομερά φορμαρισμένος και συγκλίνοντας προς τον άξονα και σουτάρει και δημιουργεί.

Ανάλογη και η περίπτωση του Παλασιος αλλά και του Μπακασέτα  που αν βρει χώρο και σουτάρει είναι καλύτερα και από πέναλτι.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχει  παίκτες όπως ο Ορτα,ο Μασούρας ,ο Φορτουνης η ο Ποντενσε αλλά και ο Ελ Κααμπί που μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους με μια κίνηση η τα γκολ τους (πχ ο Μαροκινός) αλλά και παίκτες που ανάλογα με την ενδεκάδα όσοι έρθουν από τον πάγκο μπορούν να βοηθήσουν.

Και βέβαια τεράστιο ενδιαφέρον θα έχει και η μάχη των δύο προπονητών που έχουν εμπειρίες από μεγάλα ματς και μπορούν να γίνουν επιδραστικοί με τις παρεμβάσεις τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button