ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα… φάουλ της ΚΟΕ και της ΕΡΤ

Το βράδυ της Παρασκευής, στις 21:00, θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός του Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας. Ειδικότερα αυτός ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΝΟ Βουλιαγμένης. Δηλαδή ένα ματς με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ανάμεσα στις δύο ελληνικές ομάδες που μετέχουν στο LEN Champions League. Άρα μια αναμέτρηση διαφήμιση για το άθλημα. Ωστόσο, το ματς θα πάει… άκλαυτο! Οι βασικοί λόγοι είναι δύο… Τα… φάουλ της ΚΟΕ και της ΕΡΤ!

Το… φάουλ της ΚΟΕ

Ξεκινάμε από την ομοσπονδία. Εδώ και πολύ καιρό ήταν γνωστό πώς την Παρασκευή το βράδυ υπάρχουν ματς στην Euroleague. Καθώς ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Εφές στο ΣΕΦ (21:00), ενώ στις 21:30 παίζει ο ΠΑΟ στην Ισπανία με την Μπασκόνια. Θα μπορούσε, λοιπόν, η ΚΟΕ να είχε κάνει ένα διαφορετικό προγραμματισμό. Δηλαδή αντί τα ματς των προημιτελικών σε Άνδρες και Γυναίκες να έχουν ώρα έναρξης 15:00, 17:00, 19:00 και 21:00, να αρχίσουν μια ώρα νωρίτερα. Δηλαδή στις 14:00, 16:00, 18:00 και 20:00, αντίστοιχα. Ώστε να μην «πέσουν» πάνω στα ματς του μπάσκετ. Ειδικότερα, όταν έχει στις 21:00 Ολυμπιακός – Εφές και Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης, τί θα παρακολουθήσει ο κόσμος; Κατά συνέπεια, στην ΚΟΕ δεν έχουν… επαφή με το αθλητικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Το… φάουλ της ΕΡΤ

Πάμε και στη δημόσια τηλεόραση! Από τη στιγμή που δεν μεταδίδονται οι αναμετρήσεις από την ελεύθερη συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης, αλλά από το υβριδικό κανάλι της ΕΡΤ, γιατί δεν έγινε καλύτερος προγραμματισμός; Τί νόημα είχε να βάλουν το ματς Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης απέναντι από το Ολυμπιακός – Εφές; Εξάλλου, εδώ δεν υπήρχε ζήτημα τηλεθέασης! Όμως, το γεγονός ότι δεν σκέφτηκαν ότι αν το πρώτο σπριντ στο Ολυμπιακός – ΝΟΒ είναι στις 21:00, η αναμέτρηση θα πάει άκλαυτη, προκαλεί απορίες! Δείγμα του κακού προγραμματισμού μεν, όπως και την αδιαφορίας για τον τηλεθεατή-φίλαθλο δε…

Απαξίωση του αθλήματος

Όσον αφορά στην επιλογή για τα υβριδικά κανάλια της ΕΡΤ για να μεταδώσουν τις αναμετρήσεις, είναι δείγμα της νοοτροπίας στην ηγεσία της Δημόσιας Τηλεόρασης. Μιας και μιλάμε για το ομαδικό άθλημα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες διαχρονικά στην Ελλάδα. Αλλά και τα πρόσφατα μετάλλια των εθνικών ομάδων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δηλαδή έχει τόσο πιο σοβαρά προγράμματα η ΕΡΤ εκείνη την ώρα για να μεταδώσει από ελεύθερο κανάλι το Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης; Τα… φάουλ της ΚΟΕ και της ΕΡΤ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button