REDΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

T-RED-ΗΣ: Το γελοίον της διακοπής του πρωταθλήματος

Φίλες και φίλοι καλωσήρθατε στην νέα αυτή εβδομαδιαία στήλη με το όνομα T-RED-ΗΣ που θα διαβάζετε από το Redaroume. Μια φορά την εβδομάδα, ο Θάνος Πέππας που σας ζαλίζει με τις αμπελοφιλοσοφιες του τις καθημερινές, θα σχολιάζει τις… τάσεις οι οποίες αφορούν τον Ολυμπιακό μας και όχι μόνο, με τρόπο χιουμοριστικό μεν, σαρκαστικό και ειρωνικό δε. Για να είμαστε και… τρέντι και πάνω από όλα… t-RED-ι!!! Γιατί ένα σατιρικό σχόλιο είναι πάντοτε πολύ πιο αιχμηρό από μία “αντικειμενική” κριτική.

Σήμερα λοιπόν, για πρώτη φορά, θα πιάσουμε το θέμα της επ’ αόριστον αναβολής του πρωταθλήματος. Αρχικά το έργο το είχαμε ξαναδεί, από διαφορετικά πρόσωπα πριν 2 χρόνια, με απόφαση όμως της ίδιας με σήμερα κυβέρνησης και με αποτελέσματα τόσο μηδενικά που ξεπερνούν όλα μαζί και τον μηδενισμό του Νίτσε!

Μιας και το αναφέραμε, ο Νίτσε μέσω του μηδενισμού στη φιλοσοφία του διαμόρφωσε ένα ρεύμα σκέψης ενός δυναμικού μηδενιστικού πνεύματος, στοχεύοντας στη δημιουργία του ιδανικού του Υπερανθρώπου. “Νίτσιδες” φαίνεται ότι την έχουν δει κι αυτοί που πήραν την απόφαση να διακόψουν το πρωτάθλημα, έχοντας ίσως στο πίσω πίσω μέρος του μυαλού τους να κάνουν restart και να δημιουργήσουν ένα… υπερπρωταθλημα!!! Ναι, το ίδιο restart που έγινε και το 2016 με τον τελικό Κυπέλλου σε άδειο ΟΑΚΑ! Με μονές διάφορες ότι αυτοί δεν σκέφτονται όσο ο Νίτσε (σόρι Φρίντριχ για την “ευγενική” χρήση και “δανεισμό” της θεωρίας σου) και ο δικός τους μηδενισμός πρεσβεύει το “πονάει δάχτυλο – κόψει χέρι”.

Πίτσες… μπλε που έλεγε και ο μέγας στοχαστής Χάρρυ Κλυνν!!!

Σε καμία προηγμένη ποδοσφαιρικά και πολιτικά, χώρα δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση για να διακόψει το πρωτάθλημα. Για να το κάνει αυτό σημαίνει ότι παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς πως η Ομοσπονδία δεν είναι ικανή να δώσει λύσεις και πως μιας κι η ίδια δεν έχει να προτείνει κάτι το ουσιαστικό, βαράει μια διακοπή και “γεια σας”. Ή τουλάχιστον ελπίζει να έρθει καμία ΦΙΦΑ ή καμιά ΟΥΕΦΑ (έρχονται και οι δύο αύριο!!!) για να δώσουν μία λύση στο θέμα. Και μετά πάλι διακοπή στο πρωτάθλημα!

Κάποιοι κατηγόρησαν (τι περίεργο) τον Ολυμπιακό γιατί λέει έβγαλε ανακοινωση και θίχτηκε από τη διακοπή. Ναι μάστορα, εσύ που το πιστευεις. Θίχτηκε και πολύ καλά έκανε και είναι αντιθετος στην απόφαση. Όπως όσες άλλες ομάδες είναι αντίθετες. Πρώτα από όλα γιατί είναι μεσα στο πρωτάθλημα ακόμα και δεύτερον γιατί θυμάται τι παραλίγο να συνέβαινε με τα αντίστοιχα καμώματα του 2016. Η UEFA κόντεψε να πετάξει έξω τις ομάδες, και δίκαια από την Ευρώπη. Όποιος δεν θέλει τη διακοπή δε σημαίνει ότι δεν θέλει την κάθαρση και ένα υγιές πρωτάθλημα. Απλά υπερασπίζεται και τα συμφέροντά του. Ο Ολυμπιακός και ο κάθε Ολυμπιακος αν θέλετε, που κάθε χρόνο βγαίνει στην Ευρώπη έχει κέρδη. Είναι ένα σωματείο με τεράστια έσοδα και με την πλειονότητα των φιλάθλων. Η έξοδος από την Ευρώπη επειδή κάποιοι δεν θέλουν να δώσουν δραστικές λύσεις είναι τεράστια ζημιά και για το κύρος του συλλόγου και για τα οικονομικά του αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διακοπή πρωταθλήματος λοιπόν! Η απόλυτη λύση!

Μπράβο! Μη ξεχάσουμε από αύριο να απαγορεύσουμε και την κυκλοφορία ώστε να εξαλείψουμε τα τροχαία από τους ελληνικούς δρόμους και να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον από τους ρύπους ή να κλείσουμε τα πανεπιστήμια για να μη γίνονται καταλήψεις (το δεύτερο, ναι, έχει γινει!!!).

Ναι αλλά η Θάτσερ είδες τι έκανε και πως βάλανε μυαλό οι χούλιγκανς πεταγοντας τις ομάδες έξω από την Ευρώπη” θα πει κάποιος…

Εντάξει! Καταρχας οσοι το λενε θεωρούν ότι η κυβέρνηση Θάτσερ έχει πολλά κοινά με την εδώ;

Παυση για γελιο. Γελάσαμε; Ωραία, προχωρούμε!

Δεύτερον, ήταν ειλημμένη απόφαση της UEFA να τιμωρήσει τις αγγλικες ομαδες απο τα ευρωπαϊκά Κύπελλα και η Θάτσερ απλά “έσωσε” το ρεζίλεμα στο “παρα πεντε” πριν την ανακοίνωση και τις απέσυρε πρώτα η ίδια. Και τρίτον, ναι, το έλυσε το πρόβλημα. Στην Αγγλία έχουμε δει να ακολουθείται πιστά το motto “Όχι βία στα γήπεδα, ας πάμε απ έξω που έχει πιο πολύ χώρο” Κι αν βρεθεί κανένα αλόγατο να πάρει σβάρνα τον χούλιγκαν το “πλασάρουν” και ως επιτυχία. Βέβαια. Γιατί ο ύψους 1,75 μέσος Άγγλος χούλιγκαν θα τα έβαζε με ένα αλόγατο 2 μέτρα και βάλε!

Δε λέμε ότι πρέπει και στην Ελλάδα να πάρουν φόρα τα αλώνια και τους στάβλους για να βρουν άλογα, φοράδες και μουλάρια ώστε να διαφυλάσσεται η τάξη γύρω από τα γήπεδα. Άλλωστε αυτά τα μέτρα που έχουν ληφθεί και αφορούν τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων έχουν απο μόνα τους τα επιθυμητά αποτελέσματα. (Όποιος δεν αντιλήφθηκε εδώ την ειρωνία, καλύτερα να μην συνεχίσει παρακάτω και να μην διαβάσει ούτε τα επόμενα θέματα του Τ-RED-Η)!!!

Για να τελειώνουμε, η απόφαση είναι το δίχως άλλο γελοία και προσβάλλει τη νοημοσύνη κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Η “συνταγή” έχει δοκιμαστεί ξανά, απέτυχε και είναι μαθηματικως βέβαιο ότι θα αποτύχει και πάλι.

Και μια τέτοια πρακτική δίκαια επισύρει τις σκέψεις του κάθε φίλαθλου ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης κάποιων γεγονότων. Καθένας δικαιούται να το πιστεύει μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button