ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχεδόν αλάνθαστος για 30 λεπτά

Ένας προπονητής πριν το ματς καταστρώνει το πλάνο του. Ειδικότερα τον τρόπο που θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά του και θα αποφύγει να εκμεταλλευτούν οι αντίπαλοι τα δικά του μειονέκτημα. Συνεπώς ο τομέας των λαθών είναι κάτι παραπάνω από κομβικός. Λοιπόν, στo ματς της Τετάρτης, ο Ολυμπιακός επέδειξε ένα εντυπωσιακό στατιστικό. Καθώς σε πρώτη, δεύτερη και τέταρτη περίοδο μαζί, υπέπεσε μόλις 4 λάθη. Σχεδόν αλάνθαστος για 30 λεπτά.

Σε 30 λεπτά μόνο 4 λάθη

Ο Ολυμπιακός τη φετινή περίοδο έχει κατά μέσο όρο 11,3 λάθη/ματς. Ωστόσο στη Μαδρίτη υπέπεσε μόλις σε 9. Αλλά το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι πώς τα 5 έγιναν στην 3η περίοδο. Δηλαδή το διάστημα που πήγαν να χάσουν οι «ερυθρόλευκοι» την επαφή με το σκορ. Καθώς σε πρώτο, δεύτερο και τέταρτο δεκάλεπτο έκαναν μόλις 4 συνολικά. Επιπλέον, τόσο στην πρώτη όσο και στην τελευταία περίοδο είχαν από 1. Ειδικά στα διαστήματα δηλαδή που η μπάλα «έκαιγε», ο Ολυμπιακός επέδειξε τη μέγιστη δυνατή προσήλωση στο στόχο. Καθαρά μυαλό, συγκέντρωση και ηρεμία.

Σχεδόν αλάνθαστος

Εξάλλου, η Ρεάλ είναι μια ομάδα που πιέζει πάνω στην μπάλα. Ακόμη και στην πρώτη πάσα. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απόλυτη συγκέντρωση, καθαρό μυαλό και ηρεμία ως το τελευταίο λεπτό. Αν και υπήρξαν διαστήματα που οι Μαδριλένοι πίεσαν παραπάνω για να μην αφήσουν στον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του, απέτυχαν.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε το ειδικό βάρος για να ανταπεξέλθει σε αυτό το στυλ. Τελικά πέτυχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Απέφυγε τα σφάλματα, πήρε τη νίκη και έχει 2/2 μέσα στην Ισπανία. Τα εύσημα πηγαίνουν και στον προπονητή, αλλά και στους αθλητές που εξυπηρέτησαν το πλάνο του. Σχεδόν αλάνθαστος για 30 λεπτά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button