ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

«Στο φως όλη η αλήθεια για τη Μαρίνα του ΣΕΦ»

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και απαντάει στους ισχυρισμούς του σωματείου Ν.Ο.Ε.Φ.

Αναλυτικά:

«Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε ανακοίνωση του σωματείου Ν.Ο.Ε.Φ. με την οποία καταγγέλλεται η διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ότι δήθεν θέλει να εκδιώξει το σωματείο από το λιμένα του Σ.Ε.Φ.

Ως διοίκηση νιώθουμε υποχρεωμένοι να βάλουμε κάποια πράγματα σε τάξη, και συγκεκριμένα:

1.Θυμίζουμε ότι εκ του νόμου η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να προασπίζει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του Σ.Ε.Φ. Αποτελεί δε, παράβαση καθήκοντος όλων των προηγούμενων διοικήσεων που δεν το έπραξαν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, από πλευράς Σ.Ε.Φ. έχει ζητηθεί πολλάκις η συνάντηση με την διοίκηση του Ν.Ο.Ε.Φ., ο οποίος και ουδέποτε απάντησε.

2.Το αθλητικό σωματείο Ν.Ο.Ε.Φ., δε νομιμοποιείται στη χρήση των χερσαίων λιμενικών εγκαταστάσεων, διότι απλά δεν έχει υπογράψει ΠΟΤΕ σχετική σύμβαση με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σύμφωνα με το αρ. 4 παρ. 1 και 10 παρ. του Κανονισμού Λειτουργίας. Όπως κάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι υπόλοιποι χρήστες των χώρων του Σταδίου (ιδιώτες, σωματεία, ομοσπονδίες). Μοναδικό του έρεισμα αποτελεί η αναφορά στην υπ΄ αριθ. 10057 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 414Β’/26-3-2007) με την οποία καταργήθηκε η προηγούμενη του 2005 και εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας των Λιμενικών Εγκαταστάσεων του ΣΕΦ. Συγκεκριμένα, στο αρ. 10 παρ. 1 και 3, στα οποία αναφέρεται ότι τα 4 Ναυταθλητικά σωματεία (μεταξύ τους και ο ΝΟΕΦ) είχαν δικαίωμα να υποβάλουν αιτήσεις σύναψης μίσθωσης ελλιμενισμού στο ΣΕΦ και μόνο. ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ από πουθενά η χρήση χερσαίων χώρων!! (33 θέσεις ο ΝΟΕΦ: 27 για τα μέλη του και 6 για ιδιόκτητα σκάφη του Ομίλου) εντός αποκλειστικής προθεσμίας 2 μηνών από την δημοσίευση της ΥΑ. Ωστόσο ο ΝΟΕΦ ΟΥΔΕΠΟΤΕ έπραξε, ακόμη και το αίτημα ελλιμενισμού, εντός των 2 μηνών από την έκδοση του ΦΕΚ 414Β’/26-3-2007

Μάλιστα, στο παραπάνω ΦΕΚ 414Β’/26-3-2007 (δείτε επισυναπτόμενα), δεν ορίζεται καν το δικαίωμα αποκλειστικότητας παραχώρησης των θέσεων, αλλά απλής προτεραιότητας, έναντι τρίτων. Τέλος στο ίδιο ΦΕΚ, αναφέρεται ρητά ότι και αυτές οι θέσεις (εφόσον υποβάλλουν σχετικό αίτημα), αφορούν μόνο σκάφη με ιδιοκτήτη τον όμιλο είτε μόνο μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου και όχι εκμετάλλευσής από τον όμιλο σε τρίτους!

3. Καμία πράξη προσβολής του ελεύθερου ελλιμενισμού σκαφών ιδιοκτησίας μελών του ΝΟΕΦ δεν έχει σημειωθεί. Όσοι διαθέτουν νόμιμη σύμβαση, ελλιμενίζονται ελεύθερα. Να διευκρινιστεί ότι η πρόσφατη παραχώρηση χρήσης από το ΣΕΦ στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΦΠ αφορά αποκλειστικά και μόνο συγκεκριμένο και περιορισμένο χερσαίο χώρο για την τοποθέτηση/αποθήκευση κανόε-καγιάκ και ΟΧΙ θέσεις ελλιμενισμού σκαφών. Συνεπώς κανένα θέμα «απομάκρυνσης» ή «αποβολής» των σκαφών των μελών του ΝΟΕΦ υφίσταται.

4. Ο ΝΟΕΦ κατά παράβαση του νόμου και εντελώς αυθαίρετα και καταχρηστικά αποπειράται να οικειοποιηθεί σημαντικό χερσαίο τμήμα των λιμενικών εγκαταστάσεων του ΣΕΦ, τοποθετώντας παράνομα πινακίδες, φράκτες, πόρτες με διπλά και τριπλά λουκέτα και άλλες κινητές εγκαταστάσεις, μετατρέποντας την περιοχή αυτή σε ιδιωτικό του «τσιφλίκι» με το «έτσι θέλω», απαγορεύοντας την ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο σε όλους τους πολίτες! Καμία σύμβαση δεν υπέγραψε ποτέ με το ΣΕΦ, κανένα παρόμοιο δικαίωμα δεν απέκτησε ποτέ!

5. Στα πλαίσια της διαχειριστικής εξουσίας των Λιμενικών Εγκαταστάσεων ΣΕΦ και σε πιστή εφαρμογή του Κανονισμού, η Διοίκηση του τελευταίου ζήτησε από το ΝΟΕΦ να ελευθερώσει το χερσαίο χώρο. Επειδή το σωματείο αρνήθηκε, το ΣΕΦ προσέφυγε στα αρμόδια Δικαστήρια εναντίον του, καλώντας μάλιστα και την Γ.Γ.Α. να παρασταθεί, ως ιδιοκτήτρια του χώρου. Η συζήτηση της υπόθεσης θα γίνει στις 5.9.2022. Συνεπώς, στο σπίτι του κρεμασμένου καλό είναι να μην μιλάνε για σχοινί.

Τέλος, θυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι ετσιθελικές πρακτικές του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί στην πατρίδα μας και οι αλαλάζοντες «σκαφάτοι» θα συναντούν πλέον σθεναρή και ξεκάθαρη την απάντηση της τωρινής διοίκησης του ΣΕΦ. Μοναδικό τους στήριγμα 2-3 like στο λογαριασμό τους στο fb και το φιλόξενο ημιυπόγειο αθλητικής παραπαίουσας ιστοσελίδας!».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button