ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Στις Βρυξέλλες για το Erasmus+ ο Ολυμπιακός!

Αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού αναχώρησε την Τρίτη (28/1) το πρωί με προορισμό τις Βρυξέλλες, για να παραστεί στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Σωματείων (EMCA) και την ενημερωτική Ημερίδα για τον Αθλητισμό, που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το φετινό ραντεβού στην Βελγική Πρωτεύουσα περιλαμβάνει «μπαράζ» συναντήσεων, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Θρύλου στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+.

Η αρχή γίνεται με τις εναρκτήριες συναντήσεις των προγραμμάτων APPLE και Sports&Diabetes, όπου θα παρουσιαστούν από τις συντονίστριες, Λάτσιο και Μπάγερ Λεβερκούζεν, αντίστοιχα, οι βασικές λεπτομέρειες υλοποίησης και το χρονοδιάγραμμα των σχετικών δράσεων.

Στην συνέχεια, ο σύλλογος θα συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση της EMCA, πραγματοποιώντας ανασκόπηση των πρωτοβουλιών που έλαβαν χώρα το 2019, καθώς επίσης και νέες προτάσεις που αναμένονται να υποβοληθούν τον Απρίλιο.

Την Πέμπτη (30/1), οι συναντήσεις μεταφέρονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου θα φιλοξενηθεί η ενημερωτική Ημερίδα για τον Αθλητισμό με σκοπό την παρουσίαση και την εξεύρεση νέων αθλητικών ευκαιριών και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών μεταξύ των Ευρωπαϊκών αθλητικών σωματείων και φορέων.

Το «μπαράζ» συναντήσεων ολοκληρώνεται με την σύσκεψη των συντονιστών όλων των εγκριθέντων προγραμμάτων για το 2020, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μέρος ως διοργανώτρια αρχή του προγράμματος Disability Water Sports.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ολυμπιακός συμμετέχει σε τέσσερις νέες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και τρεις συνεχίζονται από το 2019. Στα επτά συνολικά προγράμματα που παίρνει μέρος ο σύλλογος, έρχονται νέες καινοτόμες προτάσεις που πρόκειται να συζητηθούν με τους εκπροσώπους των άλλων ευρωπαϊκών σωματείων και να υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους επόμενους μήνες…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button