ΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στις 3 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ Γυναικών

Όπως έγινε γνωστό η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα Πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού θα διεκδκήσει το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

 

 

Στην κορυφή του ευρωπάικού Πόλο επέστρεψε το βράδυ της Παρασκευής η ομάδα Πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού χάρη στη συγκλονισιτκή της νίκη επί της Φερεντσβάρος με 17-14 στα πέναλτι στον τλεικό του Final-4 της Μάλτας

 

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει ακόμη έναν ευρωπαϊκό τίτλο στις 3 Οκτωβρίου, καθώς οι «ερυθρόλευκες» εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ μετά την κατάκτηση του Champions League. Αντίπαλός τους θα είναι η ισπανική ομάδα που κατέκτησε το Euro Cup, με στόχο για την ελληνική ομάδα το ένατο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του τμήματος.

 

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 30 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί και το Σούπερ Καπ ανδρών, όπου η Μπαρτσελονέτα, κάτοχος του Champions League, θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ, νικήτρια του Euro Cup.

 

Παράλληλα, η European Aquatics ανακοίνωσε ότι το μοντέλο διεξαγωγής των Final-4 σε άνδρες και γυναίκες θα παραμείνει κοινό και τη νέα σεζόν. Η τελική φάση έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 12-15 Μαΐου 2027, σε νωρίτερη ημερομηνία σε σχέση με φέτος, ώστε να διευκολυνθεί η προετοιμασία των διεθνών αθλητών και αθλητριών ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, που θα αρχίσει στις 26 Ιουνίου.

 

Επιπλέον, σημαντική αλλαγή προκύπτει στο Conference Cup ανδρών, καθώς από την επόμενη αγωνιστική περίοδο η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξάγεται με τη μορφή Final-8, αντικαθιστώντας το Final-4 που ίσχυσε φέτος στην Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button