ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην ΕΠΟ τα έχουν χαμένα!

Λοιπόν, αυτή η ομοσπονδία δεν έχει ούτε… ιερό, ούτε όσιο! Όμως ό,τι και να κάνουν, δεν προκαλεί πλέον καμία έκπληξη! Εξάλλου ούτε το γέλιο μας… Καθώς έχει καταντήσει κακόγουστο αστείο! Καθώς προέκυψε θέμα προέκυψε με την ημερομηνία της πρώτης αναμέτρησης, για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Δηλαδή για το ΠΑΟ – Ολυμπιακός. Μιας και στην ΕΠΟ έχουν κατά νου να το ορίσουν την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου (21:00). Ωστόσο θα είναι μια απόφαση πέρα από κάθε λογική. Διότι δεν θα έχει μεσολαβήσει το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο μεταξύ δύο ματς. Στην ΕΠΟ τα έχουν χαμένα!

Τα έχουν χαμένα…

Ας τα βάλουμε σε μια σειρά. Για να αντιληφθούν όλοι πώς λειτουργεί η ΕΠΟ. Λοιπόν, στις 30 Νοεμβρίου (σ.σ.: ημέρα Πέμπτη) είναι τα ματς Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός (19:45) και Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός (22:00) για το Europa League. Επίσης, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου είναι οι αναμετρήσεις Βόλος – Ολυμπιακός (16:30) και Παναθηναϊκός – ΟΦΗ (19:30) για το πρωτάθλημα. Επιπρόσθετα στο πλάνο της ΕΠΟ είναι να ορίσει το ματς του Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 21:00. Καθώς υπάρχουν η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (6/12), όπως και η επίσκεψη του Ερντογάν (7/12). Δηλαδή σε μια ημέρα και ώρα που δεν θα τηρηθεί ό,τι αναφέρει ο ΚΑΠ σχετικά με το χρονικό διάστημα ανάμεσα σε δύο αναμετρήσεις.

Το άρθρο του ΚΑΠ

Ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) στο άρθρο 22 (σ.σ.: ενότητα για το πρόγραμμα των αγώνων), παράγραφος 3α αναφέρει: «Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μια ομάδα δεν μπορεί να υποχρεωθεί να αγωνισθεί σε δεύτερο αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου Ελλάδος, πριν παρέλθουν δύο πλήρεις ημέρες από τη λήξη του πρώτου αγώνα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι ημέρες διεξαγωγής του πρώτου και του δεύτερου αγώνα».

Άρα αν η ΕΠΟ ορίσει την πρώτη αναμέτρηση των δύο «αιωνίων» για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας στις 5/12 (21:00), τότε θα υπάρξει καταπάτηση του άρθρου του ΚΑΠ! Αλλά η Ομοσπονδία είναι ικανή για όλα! Βέβαια, οι ομάδες έχουν δικαίωμα βάση του κανονισμού να αρνηθούν να γίνει το ματς στις 5/12. Άρα εδώ μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν. Καθώς μοιάζει σχεδόν σίγουρο πώς θα το πράξουν! Στην ΕΠΟ τα έχουν χαμένα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button