ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Στην Ελλάδα τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά, αρνήθηκαν στη Γαλατασαράι να υποβληθούν σε rapid test»

Με δήλωσή του ο Νίκος Χαρδαλιάς έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, απαντώντας στους Τούρκους που έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ματς του Ολυμπιακού με τη Γαλατασαράι δεν θα γίνει τελικά. Όσα συνέβησαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είχαν ως αποτέλεσμα να πάρουν οι Τούρκοι την απόφαση να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη. Επειδή, όμως, όλα έχουν τα όριά τους και επειδή οι Τούρκοι αποφάσισαν να μην πειθαρχήσουν στο υγειονομικό πρωτόκολλο, δημιουργώντας θέμα από το πουθενά, η ελληνική Κυβέρνηση απάντησε. Ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση και βάζοντας τα πράγματα σε μια σειρά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη δήλωσή του υπογράμμισε: «Ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β’ 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας. Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button