ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στενοχωρηθήκαμε, αλλά να ζηλέψουμε τι;

Στη ζωή, λένε, μπορείς να αλλάξεις πάρα πολλά πράγματα. Μπορείς να αλλάξεις γυναίκα, μπορεί να αλλάξεις δουλειά, μπορεί να αλλάξεις πολιτικές πεποιθήσεις, μπορεί να αλλάξεις σπίτι, αλλά ομάδα ρε μάγκα δεν αλλάζεις! “Γιατί μας τα λες πρωί πρωί (απογευματιάτικα) ρε Θάνο αυτά” σας ακούω να ρωτάτε και αμέσως έρχεται η απάντηση.

Χθες και προχθες υπήρξαν κάποιοι Ολυμπιακοί οι οποίοι αισθάνθηκαν “κάπως” που είδαν την ΑΕΚ να παίρνει το πρωτάθλημα, να παιρνει το παλαι Κύπελλο Κορατς, το πάλαι ULEB και νυν τσουλού του μπάσκετ.

– Δικαίωμα:

Όλοι νιώσαμε κάπως, πρώτα από όλα για το ποδόσφαιρο, αφού όντως αυτή η εικόνα με το πρωτάθλημα να καταλήγει σε αλλά χέρια πλην ερυθρόλευκων είναι λίγο “ξενο” σα θέαμα. Όμως δεν παύει να είναι μέσα στη ζωή και μέσα στη μπάλα. Θα χάσεις και ένα πρωτάθλημα. Πώς να γίνει. Σημασια έχει πως θα το διαχειριστούμε για να το κατακτήσουμε του χρόνου. Και -παρενθεση- ίσως ορισμένοι να το εκτιμήσουν πολύ περισσότερο την επόμενη φορά, ενθυμουμενοι οτι σνομπαραν το 40ο το 41ο το 42ο, 43ο, το 44ο… Κάθε τρόπαιο είναι και ένα κομμάτι της Ιστορίας μας. Και αξίζει την ανάλογη θέση στη καρδιά μας. Όσοι είχαν “καλομάθει” είναι καιρός να αποδείξουν αν είναι Ολυμπιακοί ή “Ολυμπιακάρες”.

Κάποιοι όμως ζήλεψαν που είδαν τις απονομές σε πρωτάθλημα και τσουλου μπάσκετ. Γιατί ρε κοσμε; Γιατί ρε κοσμάκη; Τι να ζηλέψει ακριβως ένας Ολυμπιακός; Να στενοχωρηθουμε ναι. Εννοείται αυτό και το λέμε και αντρίκια και παντελονατα ότι μας στεναχώρησε η σεζόν που έφυγε. Έφυγε και να μη ξαναρθει! Αλλα να ζηλεψουμε τι ακριβώς; Τι να ζηλέψει ένας Ολυμπιακός;

Να ζηλέψει μια μόνο χρονιά; Να ζηλέψει ένα τρόπαιο διοργάνωσης στην οποία δεν έχει συμμετάσχει πότε; Να ζηλέψει που έχει κατακτήσει δίπλα στην ομάδα του 44 πρωταθλήματα, Κύπελλα, νταμπλ, σουπερκαπ, πρωταθλήματα σε μπάσκετ, τρεις Ευρωλίγκες εκ των οποίων τη μια τη θυμάται όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη (και με… χωρίς ταινία), που έχει έναν Ερασιτέχνη διαμάντι του οποίου τα τμήματα διαπρέπουν σε Ελλάδα και εξωτερικο… Η λίστα για να μη… ζηλεύουν μερικοί είναι ατέλειωτη και άμα λάχει να τα παραθέσουμε και αναλυτικά!

Το κορυφαίο! Ο άλλος γράφει στο φατσοβιβλιο την π@π@ρια της χρονιάς! Και κάπου εδώ κουμπώνει η εισαγωγή του άρθρου. Λεει ο αλλος: “Αλλάζω ομάδα με αυτα που βλεπω”. Αυτός καθόταν δίπλα μας στο Καραϊσκάκη; Ρε Ζούκερμπεργκ τι μας έχεις κάνει ρε φίλε με αυτα που διαβάζουμε…

Μπράβο ρε φίλε… Άλλαξες ομάδα επειδή η “πρωην ομάδα σου” έχασε ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο μπάσκετ κι ένα ευρωπαϊκό μιας διοργάνωσης που δεν έχει παίξει πότε!

Φίλε… Μια σεζόν που κλείνει με άσχημο τρόπο δεν είναι αρκετή για να μηδενιζουμε την τεράστια ιστορία του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς. Δεν μπορεί να είναι δυνατόν! Και για τη μπάλα και για το μπάσκετ και για παντού. Είμαστε Ολυμπιακοί για αυτά τα ιδανικά που του ορίζει η ιστορία του. Αυτά τα ιδανικά μας χαρίζουν τους τίτλους και τις στιγμές της δόξας του, χαρές δικές μας. Η αυτοκρατορία θα αντεπιτεθεί… Να το θυμασαι όταν του χρόνου ξαναγίνεις επαγγελματίας πανηγυρτζης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button