ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με σούπερ Βεζένκοφ ο Θρύλος νίκησε ξανά τον Ερυθρό Αστέρα

Με ασταμάτητο τον 31χρονο φόργουορντ και γρανιτένια άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν του Ερυθρού Αστέρα με 89-87.

 

 

Σε μία ακόμη φιλική αναμέτρηση όπου ο Ολυμπαικός έδειξε χαρακτήρα Πρωταθλητή Ευρώπης, επιβλήθηκε για δεύτερη φορά του Ερυθρού Ασ΄τερα μέσα σε διάστημα πε΄ντε ημερών με 89-87  στο διεθνές τουρνουά Νεόφυτος Χανδριώτης» στο διεξήχθη στη Λευκωσία.

Οι δύο ομάδες έδειοξαν διάθεση να πορευτούν με όπλο τις επιθετικές τους αρετές , με τις  άμυνες να έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Χαρακτηριστικό της επιθετικότητας των δύο ομάδων, το σκορ της πρώτης περιόδου που ολοκληρώθηκε στο 25-29 ή αυτό του ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να βάζει 55 πόντους και ο Ερυθρός 59.

Το σύνολο του Ίμπον Ναβάρο, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πάρει ποτέ διψήφια διαφορά στο παιχνίδι φλέρταρε αρκετές φορές με αυτή με τον Ολυμπιακό ωστόσο, να επιστρέφει πάντα χάρις την επιθετική του δεινότητα. Προϊόντος του χρόνου, και ιδίως στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, οι άμυνες έσφιξαν και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στο -7 στην αρχή της τέταρτης περιόδου, όπως έκανε σε όλο το παιχνίδι, επέστρεψε οδήγησε το παιχνίδι σε καθηλωτικό φινάλε. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος και με το σκορ στο 85-85 υπέρ των Σέρβων, ο Βεζένκοφ εκτέλεσε για τρεις δίνοντας το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» μετά από πολύ ώρα, το οποίο και διατήρησαν μέχρι το φινάλε, καθώς η προσπάθειες των παικτών του Ναβάρο ήταν άστοχες.

Απόλυτος πρωταγωνιστής, ήταν ο Βούλγαρος σταρ της ομάδα του Πειραιά, καθώς πέρα από την σπουδαία εκτέλεση στο τέλος, ήταν κομβικός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, σημειώνοντας 22 πόντους. Ακολούθησε ο Εβάν Φουρνιέ με 16 πόντους και 3 ασίστ, ενώ από πλευράς ηττημένων ο Τσίμα Μονέκε πρόσθεσε 17 πόντους με τέσσερα τρίποντα, όλα στο πρώτο ημίχρονο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button