ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

“Θα είμαστε έτοιμοι με την έναρξη των παιχνιδιών” (vid)

Το έναυσμα για σκληρή δουλειά ενόψει της νέας σεζόν έδωσε ο προπονητής του ερυθρόλευκου χάντμπολ Γιώργος Ζαραβίνας, αφού η νεοσύστατη ομάδα του Ολυμπιακού θα έχει μεγαλύτερη πίεση από ότι είχε το ΙΕΚ Ξυνή. Παράλληλα στάθηκε στην δυναμική που έχει ο σύλλογος και πως με τον κόσμο στο πλευρό του θα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Μεταξύ άλλων ο κόουτς ξεκαθάρισε πως ο πρώτος και άμεσος στόχος της ομάδας είναι να γίνει “ομάδα”. Ένα καλό, δεμένο σύνολο και όλα τα άλλα έπονται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Ζαραβίνα:

Ερώτηση: Νέα χρονιά, νομίζω όμως ότι φέτος η αρχή είναι λίγο διαφορετική, γιατί οι απαιτήσεις ως Ολυμπιακός πλέον, είναι αυξημένες, τουλάχιστον αυτή είναι η δική μας αίσθηση.

Απάντηση: «Η πραγματικότητα είναι αυτή. Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω όλο το σταφ του Ολυμπιακού γιατί κατέβαλε πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ώστε να μας λύσει όλα τα προβλήματα της υποδομής, των γηπέδων και μπορούμε και λειτουργούμε αναπόσπαστοι χωρίς να έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Από εκεί και πέρα είναι μάλλον γνωστό ότι όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού λειτουργούν σε αυτή την ατμόσφαιρα, όλοι πρωταγωνιστούν, όλοι παλεύουν για τίτλους και μοιραία δεν θα μπορούσε και το χάντμπολ να κάνει κάτι διαφορετικό ή να έχει κάποιο διαφορετικό στόχο».

Ε: Θα υπάρχει παραπάνω πίεση φέτος στη μάχη που θα δώσετε για να κρατήσετε τα κεκτημένα στη λογική του ότι τα ΙΕΚ Ξυνή έχουν μια μικρότερη πίεση, ένα μικρότερο άγχος και ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη πίεση. Είναι αυτό ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ομάδα, δηλαδή ένας έξτρα αντίπαλος που δεν τον είχε τα προηγούμενα χρόνια;

Α: «Αυτό σίγουρα ισχύει. Αυτό που είναι το σημαντικό όμως είναι ότι εκτός από την έξτρα πίεση την οποία έχει η ομάδα μόνο και μόνο επειδή είναι Ολυμπιακός, οι αντίπαλοί του σίγουρα θα τον βλέπουν με διαφορετικό μάτι. Είναι όμως και πολύ διαφορετική η δυναμική, θέλω να πω ότι είναι πολύ διαφορετική η δύναμη που έχει αυτός ο σύλλογος. Είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα συναντήσουμε θα είναι πρωτόγνωρο και για κάποια παιδιά και για την ομάδα το να παίζουν σε ένα διαφορετικό γήπεδο, σε ένα διαφορετικό κόσμο, οπότε όλα νομίζω ότι αντισταθμίζονται με κάποιο τρόπο. Από τη μια η μεγαλύτερη πίεση που ούτως ή άλλως υπάρχει σε ένα όνομα που λέγεται Ολυμπιακός, από την άλλη η δυναμική και η βοήθεια από αυτό το σύλλογο πιστεύω ότι το αντισταθμίζει».

Ε: Πόσο πολύ πιστεύεται ότι μπορεί να βοηθήσει η είσοδος του Ολυμπιακού στο άθλημα του χάντμπολ;

Α: «Για να σας δώσω το μέγεθος της προσωπικής μου άποψης πιστεύω ότι είναι ιστορική στιγμή και για τον Ολυμπιακό αλλά και για το ίδιο το άθλημα. Για τον Ολυμπιακό γιατί θεωρώ ότι εντάσσει στους κόλπους του Ερασιτέχνη ένα άθλημα το οποίο αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη πραγματικά μεγαλουργεί, ίσως να είναι και το δεύτερο, τρίτο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο, με τεράστια γήπεδα με πάρα πολύ κόσμο, αλλά και από την άλλη πλευρά το Χάντμπολ μπορεί να έχει στις τάξεις της να μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο σύλλογο στην Ελλάδα, αυτό νομίζω ότι αυτόματα αλλάζει όλη η ιστορία του αθλήματος».

Ε: Βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας ποιοι είναι οι στόχοι που έχει η ομάδα την ερχόμενη χρονιά;

Α: «Είναι ξεκάθαρα κάποια πράγματα. Η ομάδα παρόλο που θεωρώ ότι ο ανταγωνισμός θα είναι πάρα πολύ μεγαλύτερος με πολύ καλύτερες ομάδες και στις πρώτες θέσεις αλλά και στις μεσαίες και στις τελευταίες θέσεις, πιστεύω γενικά ότι θα είναι πολύ καλύτερο το πρωτάθλημα, από εκεί και πέρα όμως ο στόχος δεν θα μπορεί να είναι άλλος από το να παλέψουμε για τελικούς, για τίτλους και να μπορέσουμε να φτάσουμε στην κορυφή».

Ε: Το γεγονός ότι πάρα πολλά μεγάλα κλαμπ στην Ευρώπη έχουν πολύ δυνατές ομάδες χάντμπολ, βλέπουμε τα παραδείγματα της Παρί Σεν Ζερμέν, της Μπαρτσελόνα, είναι και αυτό μια διαδρομή, ένα μοτίβο πάνω στο οποίο πρέπει να κινηθεί ο Ολυμπιακός γιατί νομίζω ότι είναι και αυτή μια σκέψη που ώθησε να δημιουργηθεί ξανά αυτό το τμήμα και φαντάζομαι ότι ο στόχος μακροπρόθεσμα είναι πολύ υψηλός, τουλάχιστον καταλαβαίνουμε ότι ο Ολυμπιακός πάντα όταν ξεκινάει μια προσπάθεια βάζει πολύ ψηλά τον πήχη. Είναι κάπως έτσι τα πράγματα;

Α: «Νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι όπως το λέτε. Αν δεν κάνω λάθος όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού παίζουν τελικούς Ευρώπης, Final 4 Ευρώπης, σίγουρα βέβαια τα μεγέθη είναι λίγο διαφορετικά στο χάντμπολ καθώς μπορούμε να αναλογιστούμε ομάδες που έχουν τεράστια μπάτζετ από εκεί και πέρα όμως σίγουρα από τη στιγμή που βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις και ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, να μπορέσεις να καθιερωθείς όσο δύσκολο κι αν είναι. Κάθε αρχή καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη μέχρι ειδικά να αγαπήσει το άθλημα ο κόσμος από εκεί και πέρα όμως σίγουρα σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός αυτόματα θα κοιτάζει ψηλά».

Ε: Και επειδή μια χρονιά στην ουσία την κοιτάς βήμα βήμα ο πρώτος στόχος που έχουμε άμεσα αυτή τη στιγμή εσείς μέσα στην ομάδα είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρώπης, δηλαδή να βάζουμε ένα ένα τα λιθαράκια στην ομάδα. Γιατί θέλουμε σχεδόν ένα μήνα για τα παιχνίδια.

Α: «Ο πρώτος στόχος της ομάδας αυτή τη στιγμή ήταν να μπορέσει να γίνει ομάδα, αλλάξανε κάποια πράγματα, ήρθαν κάποια καινούργια παιδιά φύγανε κάποια άλλα, πρέπει να βρει τα πατήματά της. Ακόμα και για εμάς κάποια πράγματα είναι πρωτόγνωρα, το πώς λειτουργούμε, το γήπεδο, όλα. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποιο παιχνίδι, δεν ξέρω αν λέγετε στόχος το να κάνεις πορεία στην Ευρώπη ή αν αυτό θα πρέπει να σχεδιαστεί, δεν ξέρω πως λέγεται. Αυτό που ξέρω είναι ότι βήμα βήμα, αγώνα αγώνα ο στόχος του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρος να κερδίζει κάθε αγώνα όπου παίζει και να ξέρουμε ότι έχουμε φύγει από το γήπεδο παίκτες και προπονητές έχοντας δώσει πάντα το 100%. Σε οποιονδήποτε αγώνα είναι αυτό.

Όσον αφορά την προετοιμασία της ομάδας, έχουμε ξεκινήσει από 25 Ιουλίου, το πρόγραμμα είναι κανονικά με διπλές προπονήσεις, είτε στίβου, είτε γήπεδο, είτε βάρη, και αυτό θα διαρκέσει με τις διπλές προπονήσεις μέχρι τις 15 Αυγούστου, όπου η ομάδα θα ξεκουραστεί εκεί δύο μέρες. Το πρώτο ουσιαστικά φιλικό τεστ το οποίο είναι με την ομάδα του Δούκα, στις 12 Αυγούστου το οποίο θα έχει πιο πολύ τη μορφή του εσωτερικού διπλού, δεν θα είναι τόσο πολύ σαν επίσημο φιλικό και στις 19 Αυγούστου θα είναι το πρώτο επίσημο φιλικό, το οποίο λογικά θα γίνει εδώ στο Ρέντη, και ίσως είναι η μοναδική ομάδα που είναι πιο κοντά μας μαζί στην προετοιμασία η ομάδα του Δούκα γιατί παίζει και αυτή νωρίς Ευρώπη. Από εκεί και πέρα το επόμενο φιλικό είναι προγραμματισμένο για τις 26 που είναι Σάββατο στον Διομήδη Άργους, και δυστυχώς θα πάμε μόνο με αυτά τα τρία φιλικά κατά πάσα πιθανότητα πριν τα επίσημα παιχνίδια που είναι στις 3 Σεπτεμβρίου στην Τσεχία. Αυτό είναι ακριβώς το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Και για την Τσεχία, το παιχνίδι είναι Σάββατο, εμείς θα αναχωρήσουμε την Πέμπτη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε προπονήσεις εκεί και πριν το παιχνίδι. Προσπαθούμε να φτάσουμε να δώσουμε πέντε φιλικά που θα ήταν το ιδανικό ή και έξι θα δούμε, βλεποντας και κάνοντας σε τι κατάσταση θα είναι και οι άλλες ομάδες οι οποίες οι υποχρεώσεις τους ξεκινάνε πολύ αργότερα, εικοσιπέντε ημέρες πιο μετά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close