ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧωρίς κατηγορία

Ψηφιακές εκλογές με νόμο του κράτους

Μια νέα ημέρα ξημερώνει για το ελληνικό μπάσκετ. Τώρα πλέον όλα θα μπουν στο σωστό δρόμο.

Η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά, την Παρασκευή το απόγευμα, στην οποία τόνισε πώς οι ομοσπονδίες με πάνω από 150 σωματεία θα διεξάγουν μόνο ψηφιακές εκλογές, θορύβησε το «σύστημα». Βλέπετε, είχαν συνηθίσει αλλιώς και τώρα βλέπουν πώς αλλάζουν τα πράγματα.

Και τί δεν ειπώθηκε μετά την τοποθέτηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας που έβαλε τέλος στην ασυδοσία του «συστήματος» που λυμαίνονταν το ελληνικό μπάσκετ επί πολλά, συναπτά έτη; Αλλά τώρα πλέον οι «κραυγές» όλων αυτών δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία. Τους αφήνουμε να το κάνουν με την ίδια θέρμη, μόνο που η κοινή γνώμη έχει αντιληφθεί πώς όλα όσα συμβαίνουν έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα.

Δείτε ποια «παλικάρια» ήταν εκείνα που… ξεσπάθωσαν για να υπερασπιστούν τη διοίκηση Βασιλακόπουλου; Εντελώς τυχαία, όλοι τους υπάλληλοι συγκεκριμένου επιχειρηματία, που έχει σχέση με μια ΚΑΕ. Αλλά το μπάσκετ γυρίζει σελίδα. Δεν θέλουν να το αντιληφθούν, δεν θέλουν να το πάρουν απόφαση πώς έρχεται ένα άλλος… αέρα στο χώρο.

Η ουσία είναι πώς από σήμερα όλα αυτά είναι νόμος του κράτους. Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίας της Κυβερνήσεως η σχετική νομοθετική διάταξη που αναφέρει πώς απαγορεύονται δια ζώσης οι εκλογές που αφορούν ομοσπονδίες με περισσότερα από 150 σωματεία. Άρα αν γίνουν αύριο εκλογές, αυτές μπορούν να διεξαχθούν μόνο με ψηφιακά.

Αναλυτικά η ΚΥΑ για το επίμαχο ζήτημα των τελευταίων ημερών: «Πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, καθώς και γενικές συνελεύσεις διενεργούνται δια ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων (Παράρτημα 14), εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα εκατόν πενήντα (150). Στις περιπτώσεις που τα εγγεγραμμένα μέλη είναι εκατόν πενήντα (150) και άνω, οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα. Εξαιρούνται από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου οι εκλογικές διαδικασίες που, κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας, έχουν ήδη εκκινήσει με φυσική ή επιστολική ψήφο και για τις οποίες έχουν υποβληθεί σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button