ΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόθεση η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων σε Άνδρες και Γυναίκες

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας επιδιώκει την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων σε Άνδρες και Γυναίκες κάνοντας τροποποιήσεις στον προγραμματισμό της ώστε οι διοργανώσεις να πραγματοποιηθούν εντός νερού αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Πάντως πρόθεση της ΚΟΕ είναι η αγωνιστική δράση να γίνει το τρίμηνο Ιούλιος – Σεπτέμβριος, με τη βασική προϋπόθεση όλα τα κολυμβητήρια να επαναλειτουργήσουν ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα.

Έτσι οι ομάδες του Ολυμπιακού σε Άνδρες και Γυναίκες θα διεκδικήσουν τα πρωταθλήματα τον Ιούλιο εάν αυτό το επιτρέψουν οι συνθήκες. Παράλληλα η ομάδα του Χάρη Παυλίδη θα διεκδικήσει και το Κύπελλο που είναι προγραμματισμένο να γίνει μια εβδομάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος Α’ Γυναικών κατά πάσα πιθανότητα στο Καρπενήσι.

Να θυμίσουμε ότι το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου έχει κατακτήσει το Κύπελλο επικρατώντας με 18-6 του Εθνικού Πειραιά στο Ιωνικό Κολυμβητήριο της Χίου, ενώ έχουν διακοπεί οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League και Euroleague). Τέλος οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών συνεχίζουν τις προπονήσεις ενόψει των προολυμπιακών τουρνουά.

Πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης

Α1 Ανδρών (Μήνας Ιούλιος)

  • Α. Ολοκλήρωση της περιόδου και ανακήρυξη πρωταθλητή
  • Β. Συνέχιση και των πλέι οφ (όχι όμως των πλέι άουτ) εάν συμφωνήσουν τα σωματεία.

Στην περίπτωση αυτή ο πρωταθλητής θα ανακηρυχτεί μετά τα πλέι οφ

Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα και η Κατηγορία, την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-21) θα έχει 14 ομάδες (ανέρχονται 2 από την Α2), με την επισήμανση ότι θα υποβιβαστούν του χρόνου 4 ομάδες.

Α’ Γυναικών (ημερομηνίες στόχοι ολοκλήρωσης ,οι τρεις πρώτες εβδομάδες Ιουλίου)

Συνέχιση των αγώνων στη Γ’ Φάση, ΜΌΝΟ στον Α’ Όμιλο (θέσεις 1-5) και των πλέι οφ, όπου μειώνονται οι τελικοί (3 αντί 5). Δεν συνεχίζονται οι αγώνες στον Β’ Όμιλο (θέσεις 6-9) και δεν υποβιβάζεται ομάδα στην Β’ Εθνική

*Α2 Ανδρών (ημερομηνίες στόχοι ολοκλήρωσης οι τρεις πρώτες εβδομάδες Ιουλίου)

Οι 2 πρώτες ομάδες των δύο Ομίλων, θα παίξουν σε F4, για να προκύψουν οι 2 ομάδες που θα ανέλθουν στην Α1 Εθνική

Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα

Β’ Γυναικών (ημερομηνίες στόχοι ολοκλήρωσης οι τρεις τελευταίες  εβδομάδες Ιουλίου)

Οι 2 πρώτες ομάδες των 4 Ομίλων (σύνολο 8), όπως αυτές έχουν προκύψει από τους αγώνες του Α’ Γύρου της Προκριματικής φάσης (έχουν ολοκληρωθεί), σχηματίζουν δύο νέους Ομίλους των τεσσάρων ομάδων (Βορράς, Νότος), για να προκύψει από την Τελική φάση (4 ομάδες), η 1η ομάδα ,θα ανέλθει στην Α’ Εθνική που από την περίοδο 2020-21.

Β’ και Γ’ Ανδρών

Μετάθεση τους το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, με σύμπτυξη του αρχικού προγράμματος.

Ηλικιακά πρωταθλήματα

  • Τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων Νέων ανδρών και Νέων γυναικών, όπως έχουν ήδη προκύψει οι ομάδες από τα προκριματικά τους με ημερομηνίες στόχο 16-19/7
  • Παίδες -κορασίδες Δύο ακόμη φάσεις με ημερομηνίες στόχους   3-5/7 ,16-19/7  και 7-9/8
  • Έφηβοι και Νεάνιδες ημερομηνίες στόχοι 10/7  και 31/7
  • Μετάθεση των διοργανώσεων Μίνι Παίδων και Μίνι Κορασίδων, το ερχόμενο Φθινόπωρο εφόσον το επιτρέψουν οι εν γένει συνθήκες.

Κύπελλο Γυναικών  Διεξαγωγή του F4 (με την λήξη της αγωνιστικής εκκρεμότητας του αγώνα μπαράζ( ΝΟ Βουλιαγμένης – Πανιώνιος) μία εβδομάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button