ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρωταθλητής με το ίδιο σύστημα

Πλέι οφ με τις ομάδες των θέσεων 1-6, πλέι άουτ με εκείνες των θέσεων 7-14.

Δεν αλλάζει το format της Σούπερ Λιγκ. Θα είναι το ίδιο με το περσινό και τη σεζόν 2020-21.

Με 14 ομάδες και το νέο πρωτάθλημα, ίδιο το σύστημα διεξαγωγής. Από τη στιγμή, δε, που υπέγραψαν όλοι οι σύλλογοι την προκήρυξη, μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της σεζόν. Η οποία είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου.

Η σεζόν θα έχει 26 αγωνιστικές όσον αφορά στην κανονική περίοδο. Εν συνεχεία, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 7-14 θα συμμετάσχουν στα πλέι άουτ.

Θυμίζουμε πώς οι ομάδες μπαίνουν στα πλέι οφ και πλέι άουτ μεταφέροντας τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Στα πλέι οφ θα γίνουν δέκα αγωνιστικές, δηλαδή όλοι με όλους και διπλά ματς. Στα πλέι άουτ 7 αγωνιστικές. Οι ομάδες των θέσεων 7-10 θα έχουν 4 εντός και 3 εκτός, ενώ οι ομάδες των θέσεων 11-14 θα δώσουν 3 εντός και 4 ματς εκτός έδρας, αντίστοιχα.

Ο 14ος υποβιβάζεται απευθείας στη δεύτερη κατηγορία. Ο 13ος θα πάρει μέρος σε αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της επόμενης κατηγορίας για το τελευταίο εισιτήριο, αν δεν προκύψουν πάλι σενάρια για αναδιάρθρωση!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button