ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ντούμας!

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στα 100 μ. πρόσθιο ο Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στο Βίλνιους.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Ευάγγελος- Εφραίμ Ντούμας!
Ο ταλαντούχος Έλληνας πρωταθλητής κατέκτης ετο χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. πρόσθιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων, που διεξάγεται στο Βίλνιους και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.
Το νεότερο μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, τερμάτισε σε χρόνο 1:00.80 ενώ το δικό του διπλό πανελλήνιο ρεκόρ παίδων και εφήβων είναι 1:00.66. Αυτό καμία σημασία βεβαίως δεν έχει: η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο της-και μάλιστα χρυσό- μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση, που είναι το 61ο στην ιστορία της και το 15ο χρυσό (13 ασημένια, 33 χάλκινα).
Ο Ντούμας που είχε βρεθεί τρίτος στα πρώτα 50 μέτρα, στη συνέχεια πάτησε γκάζι και … εξαφανίστηκε, αφήνοντας στη δεύτερη θέση δυο αθλητές που τερμάτισαν σε 1:01.10, ο Ισπανός Καντεβάλ Μικολάου και ο Βούλγαρος Μανόλοφ.

Στην προηγούμενη διοργάνωση το 2023 στο Βελιγράδι, ο Απόστολος Σίσκος είχε κατακτήσει το χάλκινο στα 200μ ύπτιο ενώ το τελευταίο μας χρυσό πριν το σημερινό κατέκτησε ο Απόστολος Παπαστάμος το 2019 στην Ρωσία (δύο μάλιστα χρυσά, στα 200 και 400μ μικτής ατομικής).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button