Πρωταθλητής Χειμώνα για 33η φορά ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός έκοψε πρώτος το νήμα με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, Κάτι που συμβαίνει για 33η φορά από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Στις προηγούμενες 32 φορές που βρέθηκε σε ανάλογη θέση ο Θρύλος κατέκτησε τον τίτλο στις 28.
Μία από τις πλέον εντυπωσιακές εμφανίσεις της φετινής σεζόν πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός σκορπίζοντας τον ΟΦΗ με 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» το απόγευμα του Σαββάτου , γεγονός το οποίο του επέτρεψε να κατακτήσει και μαθηματικά το άτυχο τίτλο του Πρωταθλητή Χειμώνα.
Ο ι νταμπλούχοι Ελλάδας επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και με τη σφραγίδα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί που πέτυχε μία ακόμη ντοπιέτα, έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στο ευρύ 3-0. αποκτώντας παράλληλα μία τεράστια ψυχολογική ώθηση ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της προσεχούς Τρίτης κόντρα στην Καϊράτ.
Ως παράδοση, βέβαια παραμένει και αυτή είναι η 33η φορά που οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην πρώτη θέση στα μισά της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η τελευταία φορά που είχε βρεθεί ο Ολυμπιακός σε αυτή τη θέση ήταν πέρσι, όταν τελικά κατέκτησε και το πρωτάθλημα, κάτι που είχε συμβεί και το 2020-21 και το 2021-22 που ήταν πρώτος στα μισά και στη συνέχεια πήρε το τρόπαιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχει να επιδείξει τις περισσότερες πρωτιές στα άτυπα πρωταθλήματα Χειμώνα και αυτή είναι η 33η φορά. Στις προηγούμενες 32 έχει κατακτήσει τελικά τον τίτλο τις 28. Με άλλα λόγια ο Ολυμπαικός αξιοποιεί αυτό το προβάδισμα στο τέλος της σεζόν με το εκπληκτικό ποσοστό της τάξης του 87.5%





