ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρώτα ερωτευόμαστε την μπάλα και μετά τις γυναίκες μας

Η πλειοψηφία των αντρών ερωτεύεται από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Συνήθως μια μπάλα. Είναι το πρώτο τους ερέθισμα, η πρώτη σπίθα στην ψυχή τους αν θέλετε. Πάρτε έναν πιτσιρικά και πηγαίνετέ τον στο γήπεδο. Αμέσως θα νιώσεις δέος.

Στη συνέχεια θα ονειρευτεί ότι στο μέλλον θα κλωτσάει μια μπάλα και ο κόσμος θα τον αποθεώνει. Θα δημιουργηθούν συναισθήματα πρωτόγνωρα στην ψυχή του. Έτσι είμαστε τα αντράκια. Πριν αγαπήσουμε και ερωτευτούμε τη γυναίκα που θα γίνει σύντροφός μας, το παθαίνουμε με το ποδόσφαιρο. Η πλειοψηφία τουλάχιστον.

Δεν ξέρω αν αυτό μας κάνει μαϊμούδες. Ξέρω ότι έτσι λειτουργούμε. Μεγαλώνουμε, ερωτευόμαστε, κάνουμε παιδιά και μαθαίνουμε την αληθινή αγάπη, όμως η καψούρα μας μένει αναλλοίωτη στον χρόνο.

Ζούμε σε μια κοινωνία που οι αξίες έχουν πεθάνει προ πολλού. Μπορεί η δικαιοσύνη να τραβάει σε δικαστήρια έναν οπαδό επειδή του ξέφυγε μια λέξη, όμως μπορεί και να παρακολουθεί μια πολιτικό να ξερνάει χολή για μια μερίδα ανθρώπων επειδή αγαπούν την ομάδα τους.

Η Ραχήλ Μακρή είναι δημόσιο πρόσωπο πολλά χρόνια τώρα. Ασχολείται ενεργά με την πολιτική και όταν μιλάει, συνήθως τη συζητάνε μετά. Κοινώς, έχει πιάσει το νόημα…

Αυτό που δεν έχει πιάσει σίγουρα, είναι το σφυγμό της κοινωνίας… Θα έλεγε κανείς ότι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική στις δηλώσεις της, όμως αυτό το απαιτούμε από ανθρώπους με εν συναίσθηση. Για ανθρώπους όπως η κα. Μακρή, η οποία έχει χτίσει καριέρα με τα όσα αδιανόητα έχει εκστομίσει κατά καιρούς, δεν υπάρχουν τέτοιες απαιτήσεις.

Η μόνη απαίτηση που έχουμε είναι να μην μας πιάνει στο στόμα της, ή όταν το κάνει να προσέχει τι λέει. Σε αντίθεση με την ίδια που έχει συνηθίσει άλλα να λέει τη μια και άλλα την άλλη, πολύς κόσμος παραμένει σταθερός στις απόψεις του, κάτι που θα διαπιστώσει και η ίδια όταν θα ξαναμπεί σε κάποιο ψηφοδέλτιο.

Μέχρι τότε, καλό θα είναι να της εξηγήσει κάποιος ότι όπως είχε πει ο τεράστιος Μπιλ Σάνκλι, “Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Είμαι απογοητευμένος με αυτή την άποψη. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι κάτι πολύ σημαντικότερο από αυτό”.

Για το λόγο αυτό, θα είναι καλό για την ίδια να μην πιάνει στο στόμα της ούτε το ίδιο το άθλημα, ούτε όσους το λατρεύουν.

ΥΓ. Ένα σοβαρό θέμα υγείας δεν μου επέτρεψε να βρεθώ στο γήπεδο. Όμως βλέποντας τις εικόνες που μετέφερε η τηλεοπτική κάλυψη, δάκρυσα αρκετές φορές. Με τις μαλακίες που ξεστόμισε η πολιτικός, απλά γέλασα άλλη μια φορά μαζί της…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button