ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προσοχή… δαγκώνουν!

Τα φιλικά του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με το ένα να είναι νικηφόρο και το δεύτερο ισόπαλο. Ωστόσο τα κέρδη από αυτές τις έντεκα ημέρες μοιάζουν να είναι πολύ περισσότερα.

Δύο από αυτά ακούν στο όνομα Μανώλης Σιώπης και Αλέξις Ρομαό. Τουλάχιστον αυτό μπορούμε να διακρίνουμε από το πρώτο φιλικό στο οποίο συνυπήρξαν και οι δύο μαζί, με αποτελέσματα ιδιαίτερα θετικά, αφού και οι δύο απέδειξαν πως είναι… σκυλιά του πολέμου, ακούραστοι, πεισματάρηδες και άλλα πολλά μαζί τα οποία θα αναλύσουμε στο παρόν άρθρο.

Ξεκινώντας από τα αυτονόητα, ο Μανώλης είναι ένα παιδί του Ολυμπιακού, το οποίο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της ομάδας, των οποίων πλέον οι συστάσεις είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές και ενθαρρυντικές για το μέλλον. Κατόπιν πήρε στις πλάτες του τον Πανιώνιο και τον οδήγησε στην Ευρώπη. Την εικόνα του Μανώλη που είδαμε αυτά τα χρόνια είδαμε και απόψε κόντρα στην Λουντογκόρετς και μάλιστα με πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Δεν υπήρχε πραγματικά φάση στα 60 λεπτά που να μην τον έβρισκες μέσα. Έτρεχε, κυνήγησε, διεκδίκησε, δημιούργησε, μοίραζε, έκοβε, έκλεβε και κατηύθυνε αρκετές φορές τις γραμμές τις ομάδας. Ένας εν δυνάμει ηγέτης με λίγα λόγια που έχει όλο το χρόνο μπροστά του και πολλά από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα δημιουργικό χαφ στον Ολυμπιακό. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το πάθος που επιδείκνυε σε κάθε φάση και το πείσμα του να κερδίσει την μπάλα και να σπρώξει μπροστά την ομάδα του.

Από την άλλη πλευρά των χαφ, είδαμε τον Ρομαό. Τον πλήρως αναγεννημένο Ρομαό, που ειδικά μετά τον παραγκωνισμό του από τον Πάουλο Μπέντο την περσινή σεζόν, έδειξε πως δεν “μάσησε” και πως συνέχισε να παλεύει για να αποδείξει την αξία του. Κάθε ομάδα χρειάζεται έναν έμπειρο χαφ που θα αποτελεί την “ορχήστρα” του κορμού μίας ομάδας. Καθοριστικός στις παρεμβάσεις του, στην φάση του 34ου λεπτού έκλεψε μία μπάλα, έκανε το μπάσιμο και την εξαιρετική μεταβίβαση στον Ανδρούτσο για να δώσει στον Φορτούνη ωστε να γίνει το 1-0.

Δύο πραγματικά “σκυλιά” στον χώρο της μεσσαίας γραμμής που “δαγκώνουν” για να πετύχουν αυτό που θέλουν και που έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτά που είπε και ο Μπέσνικ Χάσι μετά το τέλος του αγώνα. Δεν μπορούν παρά να είναι μέρος της ικανοποίησής του τεχνικού των πρωταθλητών για το παρόν σημείο που βρίσκεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού.

Ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Και μαζί με αυτόν, πολλά περιθώρια για ακόμη περισσότερη δουλειά από τους δύο χαφ των πρωταθλητών που αν συνεχίσουν έτσι είναι βέβαιο πως θα χτυπήσουν πολύ δυνατά την πόρτα της βασικής ενδεκάδας. Είναι καθαρά στο χέρι τους να αρπάξουν την ευκαιρία και η διάθεσή τους απέδειξε πως το θέλουν πάρα πολύ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button