ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προχωρά σε ειδικές ρυθμίσεις ο Λευτέρης Αυγενάκης

Νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ώστε οι Ομοσπονδίες αι Λίγκες να είναι ελεύθερες να αποφασίσουν τροποίηση οργάνωσης και διεξαγωγής πρωταθλημάτων

Σε μία πρωτότυπη πρωτοβουλία και νομοθετική ρύθμιση προχωρά ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μέσω της οποίας οι Λίγκες και οι Ομοσπονδίες θα είναι ελεύθερες να αποφασίσουν χωρίς καμία δέσμευση την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων τους, αλλά και ενδεχόμενη οριστική διακοπή λόγω της κατάστασης με την πανδημία.
Η νομοθετική διάταξη αυτή θα επιτρέπει την τροποποίηση των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, καθώς και των προκηρύξεων αυτών, με άμεση ισχύ από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κατ’ εξαίρεση και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης ισχύουσας απαγορευτικής διάταξης.

Αυτό σημαίνει πως οι Λίγκες και οι Ομοσπονδίες, θα μπορούν για παράδειγμα να αλλάξουν τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων που απομένουν, ή ακόμα και να διακόψουν οριστικά τα πρωταθλήματά τους, χωρίς να εμποδίζονται από τα όσα προβλέπουν οι προκηρύξεις και οι κανονισμοί.

Ταυτόχρονα, δεν θα μπορεί και κάποια ομάδα να προσφύγει δικαστικά αν δεν συμφωνεί με μια απόφαση που μπορεί να πάρει η Λίγκα ή η Ομοσπονδία στην οποία μετέχει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button