ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολύχρονος Προεδράρα! (videos)

Tα 79ά του γενέθλια γιορτάζει σήμερα ο άλλοτε Διοικητικός Ηγέτης κι επί μία 17ετία πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης.

 

Ιδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα για τον Σωκράτη Κόκκαλη! Ο μέχρι προ εξαετίας πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει σήμερα γενέθλια, αφού κλείνει 79 χρόνια ζωής και όλοι εμείς εδώ στο Redaroume του ευχόμαστε ολόψυχα να τα κατοστήσει και να πανηγυρίσει ως απλός οπαδός του Θρύλου ακόμη περισσότερες κατακτήσεις τίτλων και διακρίσεων του κορυφαίου συλλόγου της χώρας.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την αυτοκρατορία τόσο της ποδοσφαιρική ομάδας με τις κατακτήσεις 12 πρωταθλημάτων, όσο και της εκπληκτικής ομάδας μπάσκετ που μεγαλούργησε στην δεκαετία του 1990 με πέντε κατακτήσεις πρωταθλημάτων, δύο Κυπέλλων και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρώμης το 1997, ανέλαβε την ηγεσία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τις 15 Απριλίου του 1993.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2010, που παρέδωσε τα ηνία στον Βαγγέλη Μαρινάκη όχι μόνο κατάφερε να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του Θρύλου, αλλά τον εκτόξευσε σε όλα τα επίπεδα!

Αυτό το πέτυχε, φέρνοντας παίκτες παγκοσμίου ακτινοβολίας, όπως οι Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Καρεμπέ, Ζάχοβιτς, Ζέτερμπεργκ, Τουρέ, Ίβιτς, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς και τόσους άλλους παικταράδες, δημιουργώντας έναν εκπληκτικό κορμό στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 με παίκτες όπως οι Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, οι οποίοι ήταν η βάση πάνω στην οποία κτίστηκε η αυτοκρατορία σε όλα τα επίπεδα!

Το σημαντικότερο έργο του ήταν η ανακατασκευή του Καραϊσκάκη, που αποτελεί με διαφορά το κορυφαίο ελληνικό γήπεδο, αλλά και την ανακαίνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ρέντη στα επίπεδα κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Σίγουρα η κληρονομιά που άφησε ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ αυτός διοικητικός ΗΓΕΤΗΣ είναι πολύ μεγάλη και γι’ αυτόν τον λόγο θα έχει πάντοτε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του Σωκράτη Κόκκαλη, το Redaroume σας παρουσιάζει ορισμένα χαρακτηριστικά videos με πρωταγωνιστή τον επί μία 17ετία διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button