ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟ

Πολλά συγχαρητήρια στα «ερυθρόλευκα» κορίτσια!

Η επιτυχία για τις Κορασίδες του Ολυμπιακού είναι πολύ μεγάλη, κόντρα σε έναν αντίπαλο που παίζει σε όλες τις κατηγορίες.

Σε αυτό το επίπεδο, η εμπειρία από τη μία και ο αγωνιστικός ρυθμός από την άλλη, είναι σημεία «κλειδιά». Τα κορίτσια της ομάδας Κορασίδων του Ολυμπιακού αντιμετώπισαν εκείνα του Νηρέα Χαλανδρίου, στον τελικό του συγκεκριμένου πρωταθλήματος. Αλλά το θέμα είναι πώς δεν είχαν απέναντί τους… Κορασίδες. Πολλές από τις κοπέλες της ομάδας του Νηρέα είναι ήδη στην γυναικεία ομάδα, ενώ αγωνίστηκαν και με τις Νέες Γυναίκες αλλά και τις Νεάνιδες.

Έπαιξαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, στον τελικό των Νέων Γυναικών, στον τελικό των Νεανίδων και τώρα στον τελικό των Κορασίδων. Μια ομάδα η οποία στο κομμάτι των υποδομών έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και διαθέτει μια εξαιρετική φουρνιά κοριτσιών. Κόντρα, λοιπόν, σε πολύ έμπειρα κορίτσια για την ηλικία τους, οι Κορασίδες του Ολυμπιακού πάλεψαν. Έφεραν το ματς στα ίσα. Έχασαν στη λεπτομέρεια. Έχασαν γιατί είναι ακόμα κορίτσια και δεν είναι εξοικειωμένα στην πίεση του πρωταθλητισμού, στο βαθμό που ήταν οι σημερινές τους αντίπαλοι.

Αλλά το θέμα είναι πώς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτή την προσπάθεια. Όταν φοράς το σκουφάκι του Ολυμπιακού, υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Η φανέλα είναι βαριά. Μόνο και μόνο που στο σκουφάκι υπάρχει ο Δαφνοστεφανωμένος Έφηβος, αυτό ζυγίζει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, τα κορίτσια έκαναν μεγάλη προσπάθεια, άγγιξαν την κούπα και έδειξαν πώς το μέλλον τους ανήκει. Πολλές από τις παίκτριες του Θρύλου θα είναι και την επόμενη σεζόν εκεί. Τέτοια ματς τις χαλυβδώνουν για το μέλλον και τους δίνουν ψυχολογία. Τις ετοιμάζουν για τα επόμενα βήματα.

Σε αυτές τις ηλικίες, οι κούπες είναι περισσότερο η ηθική επιβράβευση για τις προσπάθειες των αθλητριών. Για τις θυσίες που κάνουν. Αλλά μετράει περισσότερο να μάθουν, να αποκτήσουν εμπειρίες. Διότι αυτές είναι το καλύτερο «βραβείο» για ένα λαμπρό μέλλον.

Π.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button