ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παραίτηση Ζαγοράκη από την προεδρία της ΕΠΟ

Στην απόφαση να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο της ομοσπονδίας, λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας, προχώρησε ο πρωταθλητής Ευρώπης και πρώην αρχηγός της Εθνικής.

Απίστευτη και τρομερά ξαφνική εξέλιξη στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από τον προεδρικό θώκο αυτής. Με τον αρχηγό της Εθνικής  ομάδας και Πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 να είναι στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει για αυτή. Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία ξαφνιάζει καθώς, ο Θοδωρής Ζαγοράκης φερόταν να ασχολείται σοβαρά  με την επόμενη ημέρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος  αναζητώντας ήδη τον νέο προπονητή έχοντας αποφασίσει την λύση της συνεργασίας με τον Τζον Φαν’τ Σιπ.

Οι λόγοι της απόφασης αυτής του Θοδωρή Ζαγοράκη δεν έχουν γίνει γνωστοί. Πλέον, μετά και την επισημοποίηση της παραίτησης του θα οριστεί έκτακτο Δ.Σ. της ΕΠΟ, το οποίο θα αποφασίσει την ημερομηνία που θα διεξαχθούν οι εκλογές. Αυτές, οι αρχαιρεσίες, βάσει του καταστατικού, θα διεξαχθούν για την ανάδειξη μόνο του νέου προέδρου, με τη γνωστή διαδικασία. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ παραμένει ίδια, ανεξάρτητα της εξέλιξης αυτής.

Πάντως, το γεγονός ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου να ενημερώσει για την απόφασή του, ίσως αλλάξει τα δεδομένα στην ιστορία αυτή. Διότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς θα «αντιδράσει» η Κυβέρνηση της οποίας, ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 και πρώην αρχηγός της Εθνικής, αποτέλεσε επιλογή για την προεδρία της Ομοσπονδίας, μετά από διαβουλεύσεις με την UEFA και τη FIFA.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button