ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Παράγοντες με γνωστές σε όλους συμπεριφορές, απαξιώνουν συστηματικά το εμπορικό προϊόν»

Το σχόλιο των ανθρώπων της NOVA σχετικές με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League.

Το σχόλιο των ανθρώπων της NOVA σχετικές με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League.Η ιστορία με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων της Super League αποτελεί για ένα ακόμα καλοκαίρι θέμα συζήτησης. Με το «μπλοκ» των επτά ομάδων να έχει συμφωνήσει πώς εάν δεν έχουν όλες τηλεοπτικό συμβόλαιο, τότε δεν θα υπογράψουν την προκήρυξη. Ορισμένοι, δε, παράγοντες από το εν λόγω σύνολο ομάδων «δυναμιτίζουν» το κλίμα με τις ενέργειες και τις κινήσεις τους. Όλα αυτά σε μια εποχή που μονάχα τα κανάλια Novasports δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για να επενδύσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ψηφιακή πλατφόρμα που επί σειρά ετών αποτελεί τον σταθερό τηλεοπτικό πάροχο του πρωταθλήματος.

Στελέχη της NOVA σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, διαρροές αλλά και δηλώσεις παραγόντων σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο χώρο της Super League επισήμαιναν πώς: «Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες διεργασιών, αντεγκλήσεων και δηλώσεων ποδοσφαιρικών παραγόντων που στόχο έχουν να μεταφέρουν αλλού τις οφθαλμοφανείς ευθύνες τους για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και εμπορικότητας του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι παράγοντες αυτοί θα πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναλογιστούν γιατί, ενώ στην χώρα μας λειτουργούν 6 αδειοδοτημένα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης και 2 ιδιωτικές συνδρομητικές δορυφορικές τηλεοπτικές πλατφόρμες, υπάρχει περιορισμένο ή καθόλου ενδιαφέρον από αυτές για το προϊόν της Super League.

Η μοναδική αιτία για το γεγονός αυτό, είναι η συνεχώς μειούμενη εμπορικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος, αρκετές φορές και σε συνδυασμό με τις συχνά υπερβολικές απαιτήσεις ομάδων σε σχέση με το προϊόν που προσφέρουν. Και γι’ όλα αυτά προφανώς δεν ευθύνεται η τηλεοπτική αγορά που λειτουργεί με τεχνοκρατικά κριτήρια, αλλά οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες που με γνωστές σε όλους συμπεριφορές, απαξιώνουν συστηματικά το εμπορικό προϊόν που οι ίδιοι διαχειρίζονται».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button