ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΜΠΑΣΚΕΤ

«Πάντα σοβαροί και συγκεντρωμένοι»

Το δικό του στίγμα για την κρίσιμη συνέχεια που περιμένει την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ έδωσε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Η Εθνική ομάδα με τη σπουδαία της νίκη επί της οικοδέσποινας Ιταλίας στο Μιλάνο ‘έγιεν το απόλυτο αφεντικό στο τρίτο όμιλο για την κατάληψη της πρωτιάς, ωστόσο, η συνέχεια κρύβει δυσκολίες και παγίδες.
Υπέρμαχος της παραπάνω άποψης είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.
Ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία της «γαλανόλευκης» στο Ευρωμπάσκετ, την προσωπική του απόδοση, το παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Λαρεντζάκης:
Για τον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία μετά από τους αγώνες με Ιταλία και Κροατία: «Δύο πολύ σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε καλές ομάδες πέρασαν. Πήραμε δύο σημαντικές νίκες. Θα παίξουμε πάντα σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη. Η Μεγάλη Βρετανία είναι μια ομάδα την οποία έχουμε παίξει στα παράθυρα και ξέρουμε ότι μπορεί να μην φαίνεται τόσο δυνατή ίσως όσο η Ιταλία ή η Κροατία, αλλά είναι πάντα μια ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημιά».

Για το μυστικό των παικτών που έρχονται από τον πάγκο: «Η φανέλα… Δεν έχει σημασία αν έρχεσαι από τον πάγκο. Αγαπάω το μπάσκετ και αυτό που ζω. Μου έχει προσφέρει πάρα πολλά και πιστεύω πως οποιοδήποτε παιδί μπει στο μομέντουμ του αγώνα και με δεδομένο ότι παίζει για την Εθνική Ομάδα, ξέρει ότι πρέπει να μπει να βοηθήσει και θα παίξει με πάθος. Υπάρχει ταλέντο και βάθος».

Για την εικόνα των άλλων ομίλων και το πού βρίσκεται συγκριτικά η Εθνική Ομάδα: «Όλα αυτά για το που βρισκόμαστε και όλα αυτά είναι περισσότερο κουβέντες που αρέσουν σε εσάς τους δημοσιογράφους. Μεταξύ μας δεν τα συζητάμε αυτά, όχι. Λέμε για τον επόμενο αγώνα, για τα λάθη που κάναμε, γιατί χάσαμε μια διαφορά 14 πόντων, γιατί χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ… Εμείς βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θέλουμε να είμαστε σοβαροί, να δίνουμε το 100% και στο τέλος αν δεν πάνε καλά τα πράγματα να πούμε ότι τα δώσαμε όλα».

Για την παρουσία και το ρόλο του κόσμου: «Θεωρώ ότι σίγουρα παίζει ρόλο. Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα υπάρχει ενέργεια και αύρα. Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες έτσι κι αλλιώς στο γήπεδο και γιατί μένουν εδώ αρκετοί, αλλά και γιατί το Μιλάνο είναι κοντά. Δεν εισπράξαμε τόσο πολύ το εχθρικό κλίμα».

Για την απώλεια των διαφορών: «Έχουμε πει κάποια πράγματα. Θεωρώ ότι ίσως μπορεί να χαλαρώνουμε σε κάποια σημεία του αγώνα και επειδή το επίπεδο το μπασκετικό είναι πολύ υψηλό σε 2-3 λεπτά μπορεί να γυρίσουν διαφορές 15 πόντων. Είναι κάτι το οποίο το δουλεύουμε και πιστεύω πως στο άμεσο μέλλον δεν θα το ξαναδούμε».

Για το αν το «ταβάνι» της ομάδας είναι το 100%, πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ομάδα;: «Να το πω έτσι.. παιχνιδιάρικα, γύρω στο 60%».

Για την εικόνα της Μεγάλης Βρετανίας: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη για το παιχνίδι της. Την ξέρουμε, έχουμε παίξει στα παράθυρα, είναι μια ομάδα που παίζει σε υψηλό ρυθμό, έχει παίκτες ικανούς στο έναν με έναν και πρέπει να ελέγξουμε σίγουρα το ρυθμό».
Για το αν υπάρχει εφησυχασμός καθώς οι αντίπαλοι που ακολουθούν θεωρητικά είναι χαμηλότερης δυναμικότητας αυτών της Ιταλίας και της Κροατίας: «Δεν υπάρχει στο μυαλό μας αυτό. Δεν είναι «φιλικό» το παιχνίδι. Γι’ αυτό είπα και πριν ότι πρέπει και θέλουμε να είμαστε σοβαροί. Θέλουμε τη νίκη, γιατί θέλουμε να προχωρήσουμε».

Για την αυτοπεποίθηση που υπάρχει στο σουτ: «Όλα τα παιδιά είναι ικανά για τα σουτ. Σίγουρα ξέρουν και ξέρουμε ότι θα βρούμε ελεύθερα σουτ, γιατί θα κλείσουν όλοι πάνω στο Γιάννη και θα προσαρμοστούν πάνω του. Οπότε θεωρητικά υπάρχουν τα ελεύθερα σουτ».

Για το αν νιώθουν πως όσο ψηλά και να πετάξουν την μπάλα, ο Γιάννης θα είναι εκεί να την πιάσει: «Κάπως έτσι, κάπως έτσι…»
Για το αν ένιωθαν πως στα τελευταία λεπτά έπρεπε να παίξουν πιο «σκυλίσια» άμυνα: «Εκεί μπαίνει το ένστικτο της επιβίωσης, οπότε αυτόματα η αδρεναλίνη σε ανεβάζει και είσαι πιο ενεργός».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button