ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Παίκτες νικητές που ξέρουν την νοοτροπία»

Στην αξία που έχιε αποκτήσει για τον Ολυμπιακό η διατήρηση του σπουδαίου ελληνικού κορμού, αναφέρθηεκ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

 

Ο Ολυμπιακός και την νέα σεζόν θα στηριχθεί κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στον αξιοπρόσκετο ελληνικό κορμό, στην πορεία του προς την εκπλήρωση των υψηλών στόχων, που έχει θέσει!

Μπορεί οι Πρόεδροι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος να έκαναν την …υπέρβαση φέρνοντας στο λιμάνι δύο παίκτες εγνωσμένης αξίας, που προέρχονται από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, όπως είναι οι Χόλις Τόμπσον και Μπράϊαν Ρόμπερτς εκτοξεύοντας στα ύψη την ποιότητα του ρόστερ, ωστόσο, κακά τα ψέματα, πάλι το «κουπί» αναμένεται να το …τραβήξουν για μία ακόμη σεζόν οι Έλληνες.

Την συγκεκριμένη άποψη ενστερνίζεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος στο πλα΄σιο της Media Day αναφέρθηκε στη νοοτροπία πρωταθλητισμού, που έχει …μπολιάσει στον εξαιρετικό ελληνικό κορμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για τους Προέδρους αδελφούς Αγγελόπουλους και τους φετινούς υψηλούς στόχους που έχουν χαραχθεί:

«Τους ευχαριστώ και φέτος, κάνανε ότι χρειάζεται για να φέρουμε τους παίκτες που πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να έχουμε υγεία και να είμαστε όλοι μαζί ετοιμοπόλεμοι. Εχουμε ελλείψεις. Ο Ολυμπιακός πάντα θέλει να πρωταγωνιστεί, σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει.»

Για το σύστημα της Ευρωλίγκας:

«Το ότι φτάσαμε πέρυσι μέχρι τον τελικό, σημαίνει ότι κάναμε πολλά πράγματα καλά. Μας λυπεί που δεν κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα αλλά δεν γίνεται να το κάνεις κάθε φορά. Έχουμε την τεχνογνωσία, ελπίζω να έχουμε και υγεία ώστε να έχουμε όλα τα πολεμοφόδια έτοιμα. Είναι μία πολύ απαιτητική Ευρωλίγκα, μετράει πολύ η διάρκεια, αλλά τα ξέρουμε όλα αυτά.»

Για τις καταλυτικές απουσίες των διεθνών:

«Δεν μπορώ να πω ότι μου δένει τα χέρια, αλλά θα πρέπει να βρούμε έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Είναι θετικό ότι έχω δουλέψει με όλους τους Έλληνες στο παρελθόν και ότι ξέρουν τι ζητάω και πως δουλεύω. Ακόμα και τον Μπόγρη τον είχα παίκτη για μία χρονιά στο παρελθόν. Αυτοί που μας λείπουν είναι οι δύο ξένοι διεθνείς, ο Τιλί και ο Στρέλνιεκς. Είναι καλό το ότι έχουμε και τους Αμερικανούς από την αρχή μαζί. Αυτό που απομένει είναι να βρούμε ομοιογένεια, επειδή έχουμε αλλάξει αρκετά τους ξένους της ομάδας. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο αλλά πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε.»

Για τον βασικό κορμό:

«Ο βασικός κορμός είναι μία μεγάλη επιτυχία στη διοίκηση. Για να κρατήσεις όλους αυτούς τους παίκτες, σημαίνει ότι τα συμβόλαιά τους ανεβαίνουν. Όταν έχεις ένα βασικό κορμό, αυτό σημαίνει ότι πληρώνεις παραπάνω και αυτό κοστίζει παραπάνω σε μία ομάδα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το να έχει μία ομάδα βασικό κορμό, γιατί ξέρουν όλη τη φιλοσοφία, τη νοοτροπία. Ειδικά οι συγκεκριμένοι Έλληνες, που είναι παίκτες-νικητές, ξέρουν να κερδίζουν και να κατακτούν τίτλους.»

Για τον Μιλουτίνοφ:

«Τον πίστευα εξ αρχής και πιστεύω ότι θα δείξει ακόμα περισσότερα πράγματα φέτος.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button