ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν οι άλλοι ξεχνούν, ο Ολυμπιακός θα θυμάται πάντα… (pics)

Έχουν συμπληρωθεί 36 ολόκληρα χρόνια παρά τέσσερις ημέρες από εκείνο το τραγικό απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου του 1981, όταν στα σκαλοπάτια της θύρας 7 έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους 21 φίλαθλοι. 21 παλληκάρια που είχαν όλη τη ζωή, όλα τους τα όνειρα μπροστά. 21 παιδιά που απλά ήθελαν να βρεθούν  στην θύρα 1 για να αποθεώσουν τα ινδάλματά τους που λίγα λεπτά νωρίτερα τους είχαν χαρίσει ένα υπέροχο απόγευμα διαλύοντας την ΑΕΚ με 6-0.

Τα υπόλοιπα, δυστυχώς, είναι γνωστά… Ένα μαύρο πέπλο υψώθηκε από το φαληρικό γήπεδο και τον Πειραιά από εκείνη την στιγμή και για πάντα, μιας και πρόκειται για την μεγαλύτερη τραγωδία που έζησε όχι μόνον ο Ολυμπιακός, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

36 χρόνια μετά, ζούμε σε μία χώρα που… ξεχνάει. Και ξεχνάει γενικώς. Τώρα θα πει κανείς εύλογα, εδώ “ξέχασε” την συγκεκριμένη τραγωδία λίγους μόνο μήνες αφότου συνέβη και μερικά χρόνια αργότερα “παράχωσε” την υπόθεση στα… αρχεία της (για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη), μη τιμωρώντας επί του πρακτέου ποτέ τους πραγματικούς ενόχους που στέρησαν την ζωή στα 21 παιδιά της θύρας 7.

Δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε ποτέ…

Όμως, ενώ κάποιοι άλλοι ξεχνούν πολύ εύκολα, ο Ολυμπιακός Σύνδεσμός Φιλάθλων Πειραιώς, από το κάθε τμήμα που έχει και τον αντιπροσωπεύει μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο, που είχε ζήσει ή απλά έμαθε τι συνέβη στο Καραϊσκάκη στις 8/2/1981, δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Δεν μπορεί και δεν γίνεται να ξεχάσει αυτή την τραγική ημέρα, ούτε πέρσι, ούτε φέτος, ούτε ποτέ…

Και το αποδεικνύει έμπρακτα, δίχως πολλά λόγια, κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες διοργανώνοντας το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της θύρας 7.

Εξάλλου, δεν χωρούν πολλά λόγια σε μία τέτοια περίσταση, πέρα από την παρουσία στο χώρο, το ενδιαφέρον και την έμπρακτη στήριξη προς τις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τα παιδιά τους το τραγικό απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου, ενώ παράλληλα φροντίζει, και αποδεικνύεται άλλωστε με την παρουσία πολλών μικρών παιδιών, να μένει η μνήμη των 21 αδικοχαμένων φιλάθλων ζωντανή.

Τα πιτσιρικάκια που πήγαιναν με ένα λουλούδι στο χέρι για να το αφήσουν στο μοιραίο τουρνικέ, σαφώς και δεν έζησαν τα γεγονότα του 1981, όμως ήξεραν πολύ καλά γιατί πήγαιναν. Και για αυτό έχει φροντίσει ο Ολυμπιακός. Είτε σαν σύλλογος είτε σαν φίλαθλος. Ο κάθε Ολυμπιακός ξέρει, δεν ξεχνά και πάντα θα τιμά…

Και όπως γράψαμε, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια… Αρκεί μόνο ένα χαμηλωμένο βλέμμα μπροστά στο μνημείο, και ένα “Αθάνατοι” που τους συντροφεύει από το 1981 μέχρι και σήμερα…

Όλα αυτά μαζί με ένα πανό που αναρτήθηκε σήμερα στο χώρο του γηπέδου που επεσήμαινε το προφανές… Ότι δηλαδή αυτά τα παιδιά, δεν έφυγαν ποτέ από κοντά μας…

36 χρόνια μετά… Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε… Για πάντα Αθάνατοι στις καρδιές μας…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button