ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν ενώθηκε όλη η Ελλάδα! (video)

Στις 4 Ιουλίου του 2004 ζήσαμε το απόλυτο έπος, με το … «πειρατικό» να σκαρφαλώνει στην κορυφή της Ευρώπη και να εκτοξεύει στα ύψη το εθνικό μας φρόνημα και την υπερηφάνεια

Δεν ξανάγινε και ούτε πρόκειται να ξαναγίνει. Ήταν, είναι και θα είναι η κορυφαία στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν άθλος, ήταν έπος, ήταν κατόρθωμα, ήταν μύθος, ήταν αυτά και άλλα τόσα! Μερικά από αυτά τα κλισέ θα συνοδεύουν για πάντα την κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, έστω κι αν πέρασαν αισίως μία δεκαετία και τρία χρόνια από την 4η Ιουλίου, όταν ο Άγγελος Χαριστέας “κάρφωνε” το τόπι με κεφαλιά στα δίχτυα του Ρικάρντο.
Για το ματς δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα! Έχουμε δει και ξαναδεί τα στιγμιότυπα, τόσο που αν κλείσουμε τα μάτια μας θυμόμαστε από… δέκα οπτικές γωνίες σε ποιο σημείο στεκόταν ο Μπασινάς, από που ήρθε ο Χαριστέας, πως βγήκε (γιούργια!!!) ο Ρικάρντο, ποιοι αγκάλιασαν τον σκόρερ, ποιες οι αντιδράσεις του Ρεχάγκελ και πως πανηγύρισε ο κάθε Έλληνας φίλαθλος που “έπιασε” η κάμερα στην εξέδρα.

Εκείνο το μαγικό βράδυ και μοιάζει σαν να έγινε χθες. Όταν οι Έλληνες ενώθηκαν για πρώτη και τελευταία φορά στη σύγχρονη ποδοσφαιρική (και, μάλλον, όχι μόνο) ιστορία τους και πανηγύρισαν στους δρόμους το σπουδαίο αυτό κατόρθωμα. Η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου είχε κατακτήσει το Euro 2004. Η παρέα του Χαριστέα, του Ζαγοράκη, του Μπασινά, του Νικοπολίδη, του Καραγκούνη, του Φύσσα, του Γιαννακόπουλου και των υπολοίπων παιδιών της “γαλανόλευκης” έβαζαν τέλος στην ποδοσφαιρική μας μοναξιά.
Πέρασαν μία δεκαετία και άλλα τρία χρονάκια από τότε… Η φλόγα της Εθνικής θα κρατάει πάντα “ζεστές” τις καρδιές μας, και θα μένει κάτι αναλλοίωτο όσα χρόνια και αν περάσουν. Στις 4 Ιουλίου 2004, στο Ντα Λουζ της Πορτογαλίας, η μικρή ποδοσφαιρική Ελλάδα, έγινε η Βασίλισσα της Ευρώπης. Και δεν το ξεχνάει κανένας! Το έπος αυτό φιγουράρει παντού κάθε χρόνο τέτοια μέρα! Γιατί ο Νικοπολίδης, ο Φύσσας, ο Καψής, ο Δέλλας, ο Σεϊταρίδης, ο Μπασινάς, ο Γιαννακόπουλος, ο Καραγκούνης, ο Ζαγοράκης, ο Χαριστέας, ο Βρύζας, ο Τσιάρτας και όλοι οι υπόλοιποι “χρυσοί” παίκτες με τον Ότο Ρεχάγκελ, απέδειξαν πως αν υπάρχει θέληση, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Τα πιο γλυκά δέκα δευτερόλεπτα της ποδοσφαιρικής μας ζωής

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button