ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οριστική αναβολή στη σέντρα του πρωταθλήματος, «ναυάγιο» με τα τηλεοπτικά

Ούτε σήμερα βρέθηκε λύση στο θέμα με τα τηλεοπτικά κι ως εκ τούτου η προγραμματισμένη «σέντρα» για τις 21-22 Αυγούστου, πάει… πίσω.

Οι τελευταίες φρούδες ελπίδες για έναρξη του πρωταθλήματος της νέας Super League εξανεμίστηκαν στις εργασίας της Γενικής Συνέλευσης της Τρίτης (17/8). Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν βρέθηκε καμία λύση στο τοπίο, που αφορά τα τηλεοπτικά , με άμεση συνέπεια η έναρξη που είχε προγραμματιστεί για το προσεχές Σαββατοκύριακο, 21-22 Αυγούστου, να ματαιωθεί.

Όπως συνέβη και στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση, οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης και ΟΦΗ απουσίασαν από τη συνεδρίαση. Κι έτσι, δεν μπορούσε να υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία για να περάσει η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος. Σήμερα, προϋπόθεση ήταν να ψηφιστεί από τις 11 από τις 14 ΠΑΕ που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση.

Μια ακόμα ευκαιρία

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι την Πέμπτη (19/8) θα συνεδριάσει εκ νέου η Γενική Συνέλευση. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΚΑΠ, ακόμα κι αν υπάρξει συμφωνία, δεν γίνεται να έχουμε σέντρα στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν ενημερωθεί για το πρόγραμμα τουλάχιστον 96 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων.

Είναι πλέον δεδομένο πώς όλα θα ξεκινήσουν πάλι από την αρχή την προσεχή Δευτέρα. Ένας νέος κύκλος συζητήσεων, λογικά, με στόχο να βρεθεί επιτέλους η «φόρμουλα» και να γίνει η σέντρα στο πρωτάθλημα της σεζόν 2021-22. Το θέμα, πάντως, είναι πώς οι «άστεγες» τηλεοπτικά ομάδες το έχουν «παρατραβήξει» το… σκοινί και τα πράγματα δεν είναι θετικά για εκείνες. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πώς η Cosmote που είχε δείξει ενδιαφέρον για τα δικαιώματά τους, ίσως να αποσύρει τώρα την αρχική προσφορά της.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button