ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός – Σπόρτινγκ με τα “μάτια” του FIFA! (pics)

Είναι γενικώς αποδεκτό, πως το FIFA, το αγαπημένο ποδοσφαιράκι της συντριπτικής πλειονότητας των gamers στην Ελλάδα, αποτελεί πιστό αντίγραφο των ομάδων που περιλαμβάνει, των στατιστικών των παικτών και των πλάνων της ομάδας. Δυστυχώς το καινούριο FIFA 18 δεν έχει βγει στην κυκλοφορία ακόμη ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μία ασφαλή γνώμη για τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στις ομάδες του Ολυμπιακού και της Σπόρτινγκ, για αυτό το Redaroume, δοκίμασε να “παίξει” την αναμέτρηση με τις όποιες μεταγραφές έγιναν και τα στατιστικά του FIFA 17.

Τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν άκρως χρήσιμα!

Δοκιμάσαμε να παρατάξουμε τον Ολυμπιακό με το κλασσικό 4-2-3-1 που έχει το ποδοσφαιράκι, και με ενδεικτική ενδεκάδα τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, τον Ντιόγο Φιγκέιρας (απουσία Κούτρη και μη δήλωση του Μίλιτς) αριστερά, τον Ομάρ δεξιά και δίδυμο στόπερ τους Ένγκελς – Ρομαό. Στα χαφ επιλέξαμε Ζιλέ – Οτζίτζα – Οφόε και δεκάρι τον Κώστα Φορτούνη. Στα “φτερά” αριστερά τοποθετήσαμε τον Σεμπά, δεξιά τον Καρσελά και μοναδικό προωθημένο (ελλείψει Τζούρτζεβιτς – Μπεν) τον Εμμανουέλ Εμενίκε.

Από την άλλη, η Σπόρτινγκ (playstation) παρέταξε τους Ρουί Πατρίσιο, Ματιέ, Κόατες, Πίντο, Κοεντράο (δεν είχε άλλον!!!), Σέζαρ, Καρβάλιο, Σίλβα, Μάρτινς, Ντοστ και Ρουίζ σε διάταξη 4-1-3-2.

Ας δούμε τα του… οίκου μας!

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο συμπαγής και πολύ πιο δυνατός και έτσι αναμένεται να τον δούμε και στο καινούριο FIFA. Είναι δε βέβαιο πως κάποιοι ποδοσφαιριστές θα έχουν αυξημένα ποσοστα σε σχέση με πέρσι, όπως για παράδειγμα ο Σεμπά ή ο Οτζίτζα – Οφόε.

Στα αμυντικά, ο Ένγκελς καθάρισε αρκετές από τις σέντρες που επιχείρησε κυρίως από δεξιά η Σπόρτινγκ με τον Γκέλσον Μάρτινς, ο οποίος με τη σειρά του “ταλαιπώρησε” αρκετά τον Φιγκέιρας με τις ενέργειές του και την ταχύτητά του.

Ο Καπίνο χρειάστηκε να επέμβει δύο – τρεις φορές σε προσπάθειες του Ντοστ και του Ρουίζ και μάλιστα η μία επέμβαση ήταν θεαματική σε μακρινό σουτ του πρώτου. Ο Ρομαό έκοψε τις περισσότερες μπαλιές που έφευγαν από το κέντρο των Πορτογάλων και κυρίως από τους Σίλβα και Καρβάλιο που έκαναν το παιχνίδι της Σπόρτινγκ, ενώ ο Ομάρ ήταν συνεπής στα καθήκοντά του.

Στο κέντρο έγινε πραγματική μάχη με τους Οτζίτζα – Οφόε και Ζιλέ να δίνουν ομηρικές μάχες με τους Καρβάλιο και Σίλβα! Οι μονομαχίες ήταν μοιρασμένες και δεν ήταν λίγες οι φορές που ο διαιτητής σταμάτησε το παιχνίδι με φάουλ. Παρόλα αυτά, οι κάθετες του Οτζίτζα προς τον Φορτούνη ή τον Καρσελά δεξιά, έβρισκαν τον στόχο τους και έτσι ο Ολυμπιακός δημιούργησε τις ευκαιρίες. Ο Μεντί δοκίμασε δύο σουτ προς τον Πατρίσιο ενώ το ίδιο έκανε και ο Φορτούνης με χτύπημα φάουλ αλλά και ο Εμενίκε με τέτ-α-τετ. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο πορτιέρο της Σπόρτινγκ είπε “όχι”.

Η μεγάλη “πληγή” για τους Πορτογάλους ήταν η άμυνά της. Παρότι είχε τον Κοεντράο, η κατάσταση δεν μπορούσε να βελτιωθεί, αφού Σεμπά και Καρσελά έπαιρναν τις κούρσες και έκαναν σέντρες ή πάσες – ασίστ προς τους Εμενίκε – Φορτούνη. Όμως, όπως γράψαμε, η Σπόρτινγκ είχε πορτιέρο υψηλού επιπέδου, που δεν άφησε να περάσει τίποτα!

Το εικονικό Ολυμπιακός – Σπόρτινγκ έληξε τελικά ισόπαλο δίχως τέρματα, με τις δύο ομάδες να έχουν σχεδόν την απόλυτη ισορροπία και εξαίρεση τα σουτ. 

Αν και εφόσον το FIFA πέσει μέσα στον τρόπο που διεξήγαγε τον αγώνα, τότε θα πρέπει να περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι όπου αν υπάρξει νικητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Βέβαια όσο καλό και πιστό να έιναι το FIFA, δεν έχει τον ανθρώπινο παράγοντα! Ούτε έχει την εξέδρα που περιμένουμε αύριο στο Καραϊσκάκη! Άρα, δεν παύει να είναι ένα απλό παιχνίδι. Γιατί αύριο η πραγματικότητα στον Ναό μας, αναμένεται να είναι… καυτή!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button