ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός: Σενάρια απευθείας πρόκρισης στην 4άδα

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μην δώσει ο Θρύλος τις δύο αναμετρήσεις με την Φενέρμπαχτσε. Αλλά και να περάσει χωρίς ματς στα ημιτελικά του Conference League. Διότι η εφημερίδα «Fanatik», σε σημερινό της ρεπορτάζ, περιγράφει την κατάσταση. Μιας και αναφέρει πώς αν η τουρκική ομάδα αποχωρήσει από το πρωτάθλημά της, μπορεί να τιμωρηθεί και στην Ευρώπη. Διότι η UEFA, σε αυτή την περίπτωση, θα την αποβάλλει από τα κύπελλα Ευρώπης. Κατά συνέπεια, αυτό θα είναι θετικό για τους «ερυθρόλευκους». Ειδικότερα δεν θα δώσουν τα δύο ματς με τα «κίτρινα καναρίνια». Ολυμπιακός: Σενάρια απευθείας πρόκρισης στην 4άδα.

Τουρκικά σενάρια για τον… Ολυμπιακό!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, ένας δικηγόρος που ασχολείται με το αθλητικό δίκαιο ανέλυσε τις εξελίξεις και τα ενδεχόμενα. Λοιπόν, όπως εξήγησε, αν η Φενέρμπαχτσε δεν κάνει πίσω, θα έχει σοβαρές συνέπειες. Αν δηλαδή εμείνει σε αυτά που έχουν ειπωθεί περί αποχώρησης από το πρωτάθλημά της, θα έχει και άλλα… θέματα. Διότι σε αυτή την περίπτωση η UEFA ενδέχεται να αποφασίσει την αποπομπή της ομάδας της Κωνσταντινούπολης από το Europa Conference League. Αλλά αυτή θα είναι η αρχική τιμωρία. Καθώς δεν θα αφορά μόνο το υπόλοιπο της φετινής σεζόν. Από την πλευρά των «κίτρινων καναρινιών», ο Αλί Κοτς δώσει το στίγμα. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πώς αν τιμωρηθούν οι παίκτες της Φενέρ που συμμετείχαν στα επεισόδια μετά τη λήξη του ματς με την Τραμπζονσπόρ, τότε ο σύλλογος θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Απευθείας πρόκριση στην 4άδα

Για την ακρίβεια ο Ανίλ Ντιντσέρ, ο δικηγόρος που μίλησε στην «Fanatik», περιέγραψε την κατάσταση. Όπως ξεκαθάρισε, οι ομάδες έχουν υπογράψει ένα έγγραφο δέσμευσης και τήρησης συγκεκριμένων κανόνων. Αν δεν το τηρήσουν, τότε έχουν επιπτώσεις. Βέβαια, επειδή η συμμετοχή στα κύπελλα Ευρώπης εξαρτάται από την τουρκική Ομοσπονδία, εκείνη είναι που θα ενημερώσει την UEFA. Άρα έχει απόλυτη σχέση η στάση της Ομοσπονδίας της γειτονικής χώρας, για ό,τι ακολουθήσει. Ωστόσο, θεωρητικά είναι δύσκολο η τουρκική Ομοσπονδία να πάρει απόφαση που θα επιφέρει, έμμεσα, την αποβολής της Φενέρμπαχτσε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Καθώς θα ήταν σαν να είχε ανακαλέσει το πιστοποιητικό συμμετοχή της. Όμως σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, αν η UEFA τιμωρήσει την Φενέρ, τότε εκείνος θα περάσει… μπάι στα ημιτελικά του Conference League. Κατά συνέπεια, το προσεχές διάστημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ολυμπιακός: Σενάρια απευθείας πρόκρισης στην 4άδα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button