ΜΠΑΣΚΕΤ

«Όλες οι επαφές σ’ εμάς ήταν φάουλ…»

Στον τρόπο με τον οποίο οι διαιτητές διαχειρίστηκαν την αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις Κάουνας  τις αποφάσεις τους , αναφέρθηκε ο Μίλαν Τόμιτς.

 

Ο Ολυμπιακός έχασε το πρώτο παιχνίδι της σειράς των προημιτλεικών με την Ζαλγκίρις Κάουνας ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στις … αποφάσεις της στιγμής.

Ισορροπίες, που πολλές φορές κρίνονται από τα σφυρίγματα των διαιτητών

Ο Μίλαν Τόμιτς στάθηκε στο κομμάτι της διαιτησίας και όσων έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, κατά τις δηλώσεις του στη NOVA μετά το τέλος του αγώνα με τη Ζάλγκιρις.

«Θα σας πω δυο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι η σειρά είναι μεγάλη, κι υπάρχει το επόμενο παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Θα πάμε στο Κάουνας για να πάρουμε την πρόκριση κι όχι να επιστρέψουμε εδώ για το πέμπτο παιχνίδι, ήταν η αρχική τοποθέτηση του ασίσταντ κόουτς του Ολυμπιακού, ο οποίος συνέχισε:

«Το δεύτερο είναι ότι εμείς μέχρι στιγμής δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για τη διαιτησία ή για οτιδήποτε. Από την στιγμή που κάποιοι μιλάνε για τους διαιτητές μετά το παιχνίδι της regular season και πριν από το σημερινό». Σε εκείνο το σημείο, επισημάνθηκε από την πλευρά των δημοσιογράφων πως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν αυτός που είχε μιλήσει για το κομμάτι των διαιτητών, με τον Μίλαν Τόμιτς να απαντάει: «Δεν ξέρω».

Έπειτα ο Μίλαν Τόμιτς εστίασε σις λεπτομέρειες που έκριναν την αναμέτρηση: «Πιστεύω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο σε κάποιες καθοριστικές φάσεις στο τέλος, που είτε δεν είδαν είτε δεν ήθελαν να δουν. Από εκεί και πέρα πρέπει να μιλήσουμε κι εμείς γιατί στο μπάσκετ πρέπει να είσαι περήφανος και δεν πρέπει να αφήνεις κανέναν να κάνει κακό στην ομάδα. Ειδικά στις κρίσιμες φάσεις. Όλες οι επαφές σ’ εμάς ήταν φάουλ και στην άλλη ομάδα, όχι. Αυτή είναι η ανάλυση, δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο. Ούτε να κλάψουμε για το αν πόναγε ο Νίκολα (Μιλουτίνοφ) και κούτσαινε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, ούτε αν ο Κώστας (Παπανικολάου) ήταν εκτός, ούτε αν ο Γιώργος (Πρίντεζης) ήταν το πρώτο του παιχνίδι. Εμείς πρέπει να μιλήσουμε για μπάσκετ. Μόνο γι αυτό και ίσως για κάποια άλλα πράγματα”.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button