ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι “πέστε κάτω”-“δεν κάνουμε ένσταση” και οι διασκεδαστές

2019. Σωτήριο έτος. Σε λίγο θα μπεί το 2020 και αναρωτιώμαστε τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε ακόμα σε αυτή τη γωνιά της Γης που ζούμε.Γράφει  ο Redistas

Ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας ξανά ο Μιχάλης Κασάπης. Καλός παίκτης απο όσο θυμάμαι.Βγήκε να μιλήσει και να μας πει για τα Πρωταθλήματα του Ολυμπιακού. Πως κάποια, τα πήρε άδικα. Και πως και η ομάδα του αλλά και άλλες ομάδες που πήραν τίτλους δεν έκαναν “δυναστείες” αλλά άφησαν να παίρνουν και άλλοι Πρωταθλήματα.  Χαρακτηριστικά είπε πως: Όχι βέβαια, πως παλιότερα  η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός δεν είχαν κάποιες φορές την διαιτησία με το μέρος τους. Η διαφορά είναι πως όταν συνέβαινε αυτό  άφηναν και άλλες ομάδες που ήταν δυνατές να κερδίζουν και  να πάρουν πρωτάθλημα.” 

Αυτό είπε ο γίγας Κασάπης. Ελα όμως που στα εννιά χρόνια που ο Ολυμπιακος δεν πήρε Πρωτάθλημα και το έπαιρναν ΑΕΚ και Παναθηναϊκος στόχος ήταν  να μην το πάρει ο Θρύλος. Ας ρωτήσει  ο κύριος Κασάπης τον Τσαλουχίδη,τον Καραταϊδη, τον Παχατουρίδη ,τον Ταληκριάδη, τον Αμανατίδη, το Ντέταρι ,τον Προτάσοφ  ας δει και βίντεο της εποχής μπας και θυμηθεί τι κυνήγι έτρωγε ο Ολυμπιακός και πόσα πρωταθλήματα έπρεπε να πάρουν οι προαναφερθέντες αι πόσοι άλλοι ακόμα.

Ας μας πεί ο κύριος Κασάπης για την πιο “μαύρη”  σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ. Που στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό  οι παίκτες της ομάδας του και ο ίδιος έκαναν τους τραυματίες για να διακωμωδήσουν το παιχνίδι επειδή είχαν θεωρήσει ότι αδικήθηκαν. Και μετά ήρθε το σύνθημα που θα τους ακολουθεί γενεές . “Πέστε κατω οεοεοεοε”.

Επειδή όμως  υπάρχουν και τα αρχεία που μένουν , αν τα συγκρίνουμε  με κάποιες τωρινές καταστάσεις βλέπουμε κάποιες ομοιότητες . Ο Κασάπης με το Ντέμη δεν ήταν αυτοί που είχαν αρνηθεί να παίξουν για την Εθνική ομάδα μετά από ένα ματς που έσκουζαν για τον διαιτητή Δημητρόπουλο; Μου θυμίζει την περίπτωση Παπανικολάου-Πρίντεζη, αλλά τότε δεν είχε γίνει τόσος ντόρος όσο τώρα.   Ο Ντέμης βέβαια έπαιξε με την Εθνική το 2004 , ο Κασάπης έμεινε με την όρεξη.

Πάμε και στους ΠΑΟΚΣΗΔΕΣ.  Δεν έχετε μάθει να χάνετε ρε μάγκες. Και ειδικά με τον Ολυμπιακό. Θα κάνετε και ένσταση. Εσείς που κράζατε κάποτε τον Θρύλο ,κάνετε ότι κατηγορούσατε. Για κάθε ένσταση θα έρχεται και ένας Πετρέας να σας “Γλεντάει”.  Και ας μην τον αφήνετε να μιλήσει. Αυτός θα τα λεει και εσείς θα ακούτε.

Οσο για το μπασκετ. Οι τρεις και ο Κόνιαρης ξέρουν τι σημαίνει αυτό το ματς. Τώρα δεν υπάρχουν οι “γκρί” να καθορίσουν αποτέλεσμα. Τρία πράγματα θέλει. Καρδιά -ψυχή -μυαλό . Και οι Αμερικανοί  να μην κάνουν του κεφαλιού τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button