ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι πρώτες κινήσεις του Μεντιλίμπαρ

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το κομμάτι της ταχύτητας μέσα στο παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από καθοριστικό. Ωστόσο για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει, έχει σημασία το κομμάτι του επιθετικού τρανζίσιον. Δηλαδή να μπορεί να βγάλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα φάσεις για γκολ, με αφετηρία την άμυνά της. Οι πρώτες κινήσεις του Μεντιλίμπαρ.

Αυτά θέλει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ…

Ήδη δύο ημέρες στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Αλλά ο Ισπανός προπονητής έχει ήδη δώσει το στίγμα του. Καθώς από την πρώτη στιγμή στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού, ο 63χρονος τεχνικός εξήγησε στους «ερυθρόλευκους» τι θέλει. Δηλαδή έθεσε τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν όλοι μαζί. Μιας και αυτό που διαπίστωσε είναι πώς η νέα του ομάδα έχει δυνατότητες και προδιαγραφές. Βέβαια θα χρειαστεί λίγο χρόνος για να αφομοιώσουν οι νέοι παίκτες του, αυτά που θέλει να βάλει στο παιχνίδι του Θρύλου.

Οι πρώτες κινήσεις του Ισπανού

Ωστόσο το βασικότερο όλων είναι η ταχύτητα. Για την ακρίβεια το επιθετικό τρανζίσιον. Δηλαδή η ταχύτερη δυνατή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Ώστε να εκμεταλλευτεί τη γρηγοράδα των παικτών του. Αλλά παράλληλα να βρει τον αντίπαλο απροετοίμαστο να αμυνθεί. Για να μπορέσει να φτάσει με καλύτερες αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Έτσι οι πιθανότητες να απειλήσει σοβαρά τον αντίπαλο τερματοφύλακα θα είναι αυξημένες.

Στη συνέχεια, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκαθάρισε πώς θέλει να βάλει και άλλα πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας. Για την ακρίβεια στην κυκλοφορία, αλλά και τη μεταφορά της μπάλας. Βέβαια, υπάρχει και το κομμάτι του πρέσινγκ ψηλά. Όμως αυτό είναι γνώρισμα των Ισπανών προπονητών. Οι πρώτες κινήσεις του Μεντιλίμπαρ.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button