ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Οι… μάγειρες του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού!

Σε μια δύσκολη περίοδο ελέω πανδημίας «υπόσχονται» πρωταθλήματα. Η Πολιτεία πρέπει να μην γίνει συμμέτοχη στο «έργο» τους.

Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Το γεγονός ότι πολλές περιοχής παραμένουν στο κόκκινο, μεταξύ των οποίων είναι και η Αττική, δείχνει ότι ακόμα δεν έχουμε βγει από το… τούνελ του κορονοϊού. Οι εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει, αλλά θα περάσει καιρός μέχρι να φτάσει η ημέρα που θα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι πώς γυρίζουμε σελίδα. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει πώς έχουν τα πράγματα.

Η νέα ΚΥΑ που αναφέρεται και στην επανέναρξη της Volley League Γυναικών προκαλεί ερωτηματικά. Το βασικότερο όλων είναι η στάση της ομοσπονδίας και του προέδρου της ΕΟΠΕ, κ. Καραμπέτσου. Πού πίεσαν για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος βόλεϊ στις Γυναίκες. Με τη στάση του να προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Κυρίως ο λόγος της σπουδής τους να γίνει αυτό. Δεν θα σταθούμε στα χρονικά περιθώρια. Η ουσία είναι ο λόγος…

Είναι λες και έχουν «υποσχεθεί» πρωταθλήματα! Όταν σε όλη την Ευρώπη, με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να έχει χτυπήσει την ήπειρό μας, συνεχίζονταν τα πρωταθλήματα στα διάφορα αθλήματα, στην Ελλάδα είχαν κατεβάσει… ρολά. Και τώρα, σε μια περίοδο όπου το τρίτο κύμα έχει κάνει την εμφάνισή του, την ώρα που πολλές περιοχές είναι στο κόκκινο -το 90% των ομάδων της Volley League Γυναικών εδρεύουν εκεί- βιάζονται για να ξεκινήσει εκ νέου η διοργάνωση.

Προκαλεί εντύπωση η στάση τους. Με αποτέλεσμα να παρασέρνουν και το υφυπουργείο Αθλητισμού για να πάρει αποφάσεις που δεν δείχνει να συνάδουν με την κατάσταση. Όλα αυτά δε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών! «Κλείνοντας» το… μάτι, μοιράζοντας «υποσχέσεις» για το πρωτάθλημα.

Υπάρχουν αρκετοί «μάγειρες» στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό . Τη μία αποφασίζουν να μην συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, ενώ υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Και όταν δεν υπάρχουν, βιάζονται για την επανέναρξή τους. Αν αυτό δεν λέγεται… μαγείρεμα, πώς να το αποκαλέσει κανείς.

Η στάση τους είναι πλέον ολοφάνερη και αντιληπτή από όλους! Το ερώτημα είναι ένα. Ποιά είναι τα κίνητρά τους; Τί τους ωθεί να πιέσουν καταστάσεις; Πάνω από όλα, ποιοι θα ωφεληθούν από αυτή τη διαδικασία.

Διότι, όπως και να το κάνουμε, τα πρωταθλήματα έχουν αλλοιωθεί με ό,τι έχει προηγηθεί. Οι εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων και η στάση από τους «μάγειρες» του ελληνικού αθλητισμού φανερώνουν τις προθέσεις ορισμένων και την… αγωνία τους να δοθούν τα πρωταθλήματα όπου τα έχουν «υποσχεθεί».

Ο ρόλος της Πολιτείας είναι καθοριστικός. Δεν πρέπει να γίνει συμμέτοχη στο «έργο» τους! Αν δεν υπήρχε γνώση των δεδομένων, όφειλε να το ψάξει. Εάν υπήρχε και δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει όλο αυτό, είναι συνυπεύθυνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button