ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι λεπτομέρειες και οι Παθογένειες

Ο καθένας βλέπει το ποδόσφαιρο όπως θέλει η όπως τον συμφέρει.  Η αλήθεια είναι ότι ο  Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι με την Πορτο για ένα πολύ απλό λόγο. Πλήρωσε τις “Ελληνικές” παθογένειες που πρέπει να αποβάλλει γρήγορα.

Και όταν λέω “Ελληνικές” παθογένειες μην πάει το μυαλό σας στο λάθος του Μπουχαλάκη, μόνο, αλλά και στη νοοτροπία που δημιουργείται.

Το λάθος του Ανδρέα είναι ξεκάθαρα από χαλάρωση και λιγότερο από τη βροχή που έπεφτε στο “Ντραγκάο”. Αλλά μετά το λάθος του έχουν γίνει ακόμα δύο λάθη. Διότι ο Ολιβέιρα μπαίνει άνετα και κάνει τη σέντρα, ακολουθεί το λάθος του Εμβιλά και το γκολ.

Ο Ολυμπιακός ισορροπεί το ματς, η Πόρτο γυρίζει αδικαιολόγητα πίσω δείχνοντας ότι φοβάται τον Ολυμπιακό, προσπαθεί να  μην περνάει η μπάλα εύκολα στον Ελ Αραμπί, ενώ τα άκρα της ομάδας του Μαρτίνς δεν ήταν σε καλή ημέρα. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ραντζέλοβιτς σε σετ παιχνίδι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο επιθετικό κομμάτι,ενώ ο Μασούρας ξεκίνησε καλά αλλά κάπου χάθηκε.

Ο Φορτούνης αλλάζει το μομέντουμ, ο Ολυμπιακός είναι πιο επιθετικός και πιο ζωντανός, αλλά δε είναι ουσιαστικός. Τα πράγματα ίσως άλλαζαν αν ο Μαρτσέζιν δεν  έπιανε το σουτ του Λάζαρ, η αν στο σουτ του Ελ Αραμπί στο 64 η μπάλα δεν κόντραρε, αλλά εδώ έρχεται το πρώτο λάθος διαχείρισης του Μαρτίνς. Βγαίνει ο Χολεβας, για να μπεί ο Βινάγκρε και ο Μπρουμα αντί του Ραντζέλοβιτς, ωστόσο ο πρώτος τον ψάχνουμε ακόμα στο δεύτερο γκολ ,όπου ο Νακαζίμα έβγαλε τη μπαλιά τρύπα για τον Μαρεγκά που έκανε τη σέντρα και ο δεύτερος έκανε δύο κούρσες και τίποτα άλλα. Σαφέστατα και οι δύο είναι ανέτοιμοι, αλλά αμφότεροι δεν βοήθησαν καθόλου.  Σε αυτή την άμυνα που ήταν κακή, με τον Ολυμπιακο να σκέφτεται το 1-1 αλλά να ξεχνάει την άμυνα έγκειται η “ελληνική” παθογένεια.

Ναι ! Και βέβαια οι απουσίες Μπα και Καμαρά είναι τεράστιες, ειδικά του δεύτερου που μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει γρήγορο τρανζίσιον και να παίρνει χώρο, αλλά αυτός ο Ολυμπιακός και ο προπονητής του μας έχουν δείξει ότι δεν θέλουν δικαιολογίες.

Οπως και να χει, αυτός ο Ολυμπιακός μόνο περηφάνια πρέπει να  γεμίζει τον κόσμο του και σίγουρα προσμονή για ακόμα καλύτερα πράγματα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button