ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι δαίμονες έφυγαν οριστικά – Ταβάνι του ο ουρανός

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση και κάνοντας καλά τα βασικά, πήρε μια σχετικά εύκολη νίκη, αντιπαραθέτοντας την εμπειρία και την αποφασιστικότητά της, στο πείσμα των Λιθουανών. Οι δαίμονες έφυγαν οριστικά – Ταβάνι του ο ουρανός.

Ο Βεζένκοφ για μια ακόμα φορά φέτος έδινε τον ρυθμό, ο Ουόκαπ απέδειξε και πάλι ότι έχει γίνει ένα με την ομάδα, ενώ ο Φαλ σε ένα ακόμα ματς κυριάρχησε, συνεχίζοντας τις περσινές του εμφανίσεις που τον καθιέρωσαν ως σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων.

Ακόμα μεγαλύτερα πράγματα φέτος

Σε έναν αγώνα που η ομάδα του Πειραιά δεν βρέθηκε και στην καλύτερή της μέρα, κατάφερε να μην έχει σοβαρά προβλήματα απέναντι στη Ζαλγκίρις. Η λιθουανική ομάδα ήθελε να απειλήσει με την «βροχή» από τρίποντα. Όμως βρισκόταν απέναντι σε μια ομάδα που μπορούσε να επιβληθεί ανά πάσα στιγμή. Διότι είχε στο παρκέ πολλούς παίκτες με εμπειρία και ικανότητα να δίνουν λύσεις. Τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Η Ζαλγκίρις δεν είναι ένας αντίπαλος από τον οποίο περιμένουμε να μάθουμε τις φετινές ικανότητες του Ολυμπιακού. Ο τρόπος όμως με τον οποίο αγωνίστηκαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα και η ευκολία με την οποία άνοιγαν το γκάζι όταν η διαφορά των 9-10 πόντων ροκανιζόταν, μας έδειξε ότι βρίσκονται στην ίδια τροχιά με πέρυσι. Βέβαια, έχει προστεθεί επιπλέον εμπειρία στο παιχνίδι τους. Σε αυτό προσθέστε και το βάθος της ομάδας, τη νίκη στη Βαρκελώνη και τότε το συμπέρασμα είναι ότι άπαντες φέτος, περιμένουν ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στην Euroleague.

Ο «κακός δαίμονας» ηττήθηκε ξανά

Η επόμενη εβδομάδα είναι δύσκολη, με παιχνίδια σε Μαδρίτη και Βιτόρια. Ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει με την ίδια σταθερότητα. Τόσο για να μαζέψει βαθμούς για τον μαραθώνιο που ακολουθεί όσο και για να στείλει -από νωρίς- μήνυμα ότι η περσινή παρουσία του στο Final Four, μόνο τυχαία δεν ήταν.

Διαθέτει άλλωστε τον καλύτερο προπονητή κι ένα ρόστερ που του δίνει τη δυνατότητα να ανταπεξέρχεται σε κάθε πρόκληση. Ο «κακός δαίμονας» ηττήθηκε ξανά. Ο Ολυμπιακός πλέον δεν βλέπει φαντάσματα και συνεχίζει να κοιτάζει ψηλά…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button