ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Θρύλος μονιμοποιείται στο ΣΕΦ

Κοντά σε συμφωνία η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την Κυβέρνηση για τη μακροχρόνια μίσθωση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ορισμένοι έχουν την κακιά συνήθεια της ισοπέδωσης και της ομαδοποίησης. Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ αγωνίζεται στο ΣΕΦ, αλλά ουσιαστικά είναι φιλοξενούμενος. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ανήκει στο Κράτος, που το παραχωρεί στους «ερυθρολεύκους». Οι άνθρωποι της ομάδας είχαν εξετάσει σοβαρά το θέμα της «μετακόμισης». Οι πρόεδροι της ΚΑΕ, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος ήθελαν να αποκτήσει η ομάδα μια μπασκετική έδρα με τις εγκαταστάσεις στο Ελληνικό να βρίσκονται στο… κάδρο τους. Όμως αυτή η υπόθεση έχει μείνει πίσω, λόγω των καθυστερήσεων με τα έργα στην περιοχή.

Ποιά λύση μπορεί να υπάρξει πια; Μα η προφανής. Το ΣΕΦ. Τον τελευταίο καιρό είναι έντονες οι συζητήσεις ανάμεσα στους ιθύνοντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός και την Κυβέρνηση για να υπάρξει συμφωνία ανάμεσά τους, για μακροχρόνια μίσθωση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Για την κεντρική σάλα και τις αίθουσες προπόνησης που περιλαμβάνει η εγκατάσταση. Με τις δύο πλευρές να έχουν προχωρήσει το θέμα και το κλίμα να είναι ιδιαίτερα θετικό για να δώσουν οι εμπλεκόμενοι τα χέρια. Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η διαδικασία, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν οι προοπτικές της μακροχρόνιας μίσθωσης. Κάτι που θα ήταν θετικό για όλες τις πλευρές. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα αποκτήσει τη δική της, πλέον, έδρα αφού θα της γίνει –ουσιαστικά- παραχωρητήριο για πολλά χρόνια. Θα έχει την ευκαιρία να κάνει και τις αναγκαίες παρεμβάσεις για να μετατραπεί το ΣΕΦ σε μια αμιγώς μπασκετική έδρα, αν αυτό αποφασίσουν να κάνουν τα στελέχη της.

Επειδή, δε, υπάρχει και το θέμα του Στίβου στο ΣΕΦ για τους αγώνες του Κλειστού, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε τονίσει πρόσφατα πώς δική του βούληση είναι να γίνει το κλειστό γυμναστήριο της Παιανίας, το «σπίτι» του Στίβου. Με αυτό ως δεδομένο, λύνεται ένα σημαντικό ζήτημα. Βγαίνει το ΣΕΦ από την… εξίσωση. Συνεπώς δίνεται, έμμεσα, η απάντηση στο ερώτημα, τί θα γίνονταν εάν παραχωρούνταν το ΣΕΦ στον Ολυμπιακό με μακροχρόνια μίσθωση; Η ουσία της υπόθεσης είναι πώς το υποτιθέμενο «εμπόδιο» που μπορεί να θεωρούσαν ορισμένοι ότι υφίσταται, είναι δυνατόν να επιλυθεί σε χρόνο dt.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button