ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο τελικός είναι γιορτή του ποδοσφαίρου… Όχι όμως στην Ελλάδα!

Έχει χαθεί η αίγλη του ματς με όσα έκαναν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας το φετινό καλοκαίρι.

Την Κυριακή θα διεξαχθεί το ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Το ματς που κανονικά θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου, αλλά η ΕΠΟ το όρισε για τις 30 Αυγούστου. Ματς της περασμένης χρονιάς, στην εκκίνηση της φετινής. Μόνο στη χώρα μας αυτά. Σε όλη την Ευρώπη οι τελικοί έγιναν πριν κάνουν τις ολιγοήμερες διακοπές οι ομάδες. Αλλά στην ΕΠΟ πρωτοτυπούν! Μην τους πάρει κανείς αυτά τα… πρωτεία! Θέλουν να ξεχωρίζουν, αλλά όχι για καλό. Είναι κι αυτό ένα από τα… επιτεύγματά τους.

Η ώρα του ματς πλησιάζει. Αλλά τί τελικός θα είναι αυτός; Υπό κανονικές συνθήκες αυτό θα ήταν ματς γιορτή για το ποδόσφαιρο. Αλλά έχει χάσει την αίγλη του. Δεν θα είναι ένας κανονικός τελικός, αλλά ένα ματς προετοιμασίας, κάτι σαν… φιλικό! Με τη μια ομάδα να έχει περίπου 20 ημέρες προετοιμασίας, η άλλη ούτε δύο εβδομάδες! Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτές τις ομάδες, σε μια αναμέτρηση όπου ναι μεν ο στόχος είναι μεγάλος, αλλά οι ομάδες δε ανέτοιμες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Το πιο ωραίο  που αποδεικνύει γιατί σε αυτή τη διοίκηση της ομοσπονδίας κυριαρχούν οι «βλαχοδήμαρχοι» είναι όσα κυκλοφόρησαν προ λίγων ημερών. Αυτό και καλά ότι ο Ολυμπιακός πρότεινε να γίνει ο τελικός τα Χριστούγεννα. Στην παραπληροφόρηση η «εξυγίανση» δεν παίζεται! Στην πραγματικότητα ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού ανέφερε πώς υπάρχουν τα παραδείγματα Ισπανίας και Σκωτίας που θα γίνουν μετά από μερικούς μήνες οι τελικοί. Αλλά με αυτή την ΕΠΟ σάμπως σκέφτηκε κανένας τους να πάει πιο πίσω ο τελικός για να ξαναβρεί τη χαμένη του αίγλη; Ουδείς… Βλέπετε δεν είναι στο φόρτε τους κάτι τέτοιο.

Βλέποντας την εικόνα της ΑΕΚ στο φιλικό με τον Ατρόμητο, αλλά και του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ποιός περιμένει να δούμε ένα ματς της προκοπής την Κυριακή; Και όχι μια αναμέτρηση που θα μοιάζει με ματς προετοιμασίας! Μέσα σε όλα, η διοίκηση του ΟΑΚΑ έχει αφήσει τον αγωνιστικό χώρο σε μαύρο χάλι. Ένα γήπεδο που χρησιμοποιούν τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός παρατημένο στο… έλεος. Με έναν αγωνιστικό χώρο που θυμίζει… χωράφι. Γιατί άραγε τον άφησαν να γίνει έτσι; Η ΕΠΟ, από τη στιγμή που όρισε το ΟΑΚΑ για τον τελικό, δεν θα έπρεπε να δει την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου; Είπαμε, όμως, και νωρίτερα. Αυτό το κάνουν όσοι νοιάζονται και αγαπούν το ποδόσφαιρο, όχι εκείνοι που αγαπούν την… καρέκλα και μια θέση!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button