ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο “τίμιος” Αλέξις

Ο Αλέξις Ρομαό είναι ο τελευταίος χρονικά που αποχώρησε από το μεγάλο λιμάνι αλλά έχουμε κάθε λόγο να τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και πολύ περισσότερο για τις μνήμες που μας άφησε σαν ένας γνήσιος “σκύλος” που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού και που την τίμησε όσο λίγοι παρά τις αντίξοες συνθήκες που βρήκε μπροστά του αμέσως μετά την άφιξή του.

Ο Ρομαό έφτασε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2016-2017, όταν ο Ολυμπιακός έψαχνε να βρει τα πατήματά του για να ξεκινήσει από νωρίς την ευρωπαϊκή του περιπέτεια. Χωρίς να καταφέρνει να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ γνωρίζοντας την ήττα και τον αποκλεισμό από την Χάποελ Μπεερ Σεβά, ο Αλέξις Ρομαό βρέθηκε να είναι με προπονητή τον Πάουλο Μπέντο, ο οποίος έμελλε να τον παραγκωνίσει άδικα, άνευ λόγου και αιτίας, αφού όπως έβγαζε προς τα έξω ανήκε στους ποδοσφαιριστές που δεν του “έκαναν”. Άδικα των αδίκων βέβαια, διότι ο Ρομαό ήταν ένας εξαιρετικός παίκτης που δεν το έβαλε κάτω ποτέ και συνέχισε να δουλεύει.

Όταν ο Πάουλο Μπέντο τα έκανε θάλασσα, “αδειάζοντας” μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο όσους τον πίστεψαν και τον στήριξαν στα δύσκολα, ακόμα και τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, και πήρε των ομματιών του για άλλη χώρα και άλλα μέρη, ο Αλέξις Ρομαό βροντοφώναξε “παρών”. Στην ομάδα του Τάκη Λεμονή αργότερα όχι απλά βρήκε θέση αλλα ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο του και έγινε πολύ γρήγορα ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Η συμβολή του στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος που ενώ έμοιαζε σίγουρο είχε μπει σε κίνδυνο, ήταν τεράστια, ενώ μόνος του σχεδόν προσπάθησε να αποτρέψει τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδος, σκοράροντας κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Την περσινή χρονιά ήταν από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές και έδινε πάντα τον καλύτερο του εαυτό όποτε αυτό του ζητήθηκε στην Ελλάδα και την Ευρώπη παλεύοντας σα σκυλί όπως ο ίδιος συνήθιζε να κάνει. Για αυτό το λόγο θα έχει πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας ως ένας από τους “τίμιους” παίκτες που πέρασαν από το λιμάνι και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την μαχητικότητά του.

Σημειώνεται ότι με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε συνολικά σε 35 αγώνες πρωταθλήματος, 8 Κυπέλλου Ελλάδος, 10 Τσαμπιονς Λιγκ και 7 Γιουρόπα Λιγκ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button