ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο “σκύλος” Ρομαό “δαγκώνει” στη μεσαία γραμμή

Εχει γίνει πολύς λόγος για το αν “έχασε” πράγματα ο Ολυμπιακός με την πώληση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στην Πάλας και το αν ο Ρομαό είναι  άξιος αντικαταστάτης του. 

Καταρχήν πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικούς παίκτες. Υπό την έννοια ότι ναι μεν αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή και σε ρόλο αμυντικού χαφ, ωστόσο ο  Ρομαό είναι πιο  “καθαρός αμυντικός χαφ” από τον Σέρβο ,που είχε περισσότερο και μεγαλύτερο ρόλο στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας προωθούμενος αρκετές φορές ενώ σκόραρε και με φάουλ.

Ο Ρομαό είναι αυτό που λέμε “αμυντικό χαφ σκύλος”. Θα τρέξει να καλύψει χώρους,  δεν θα αφήσει τη θέση του  και όταν χρειαστεί και κρίνει ο ίδιος θα βγεί και στην επίθεση. Παράλληλα, εν τη παρουσία του βοηθάει στο να πάρει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες ο Μάρτινς.  Και  βέβαια μην ξεχνάμε ότι  έπαιζε για τέσσερα χρόνια με τη φανέλα της Μαρσέιγ  σε τοπ επίπεδο και βασικός.

Από την άλλη, ο Μιλιβόγεβιτς ήταν ένας αμυντικός χαφ πιο επιθετικογενής, με αίσθηση του γκολ ,ιδιαίτερα παθιασμένος  με τεράστια ποιότητα , που όμως ήταν λιγότερο ασυνεπής στην αμυντική του λειτουργία, κάτι που φαινόταν σε κομμάτια των αγώνων όσο αφορούσε στο Τρανζίσιον.

Το ντεζαβαντάζ του Ρομαό είναι ότι δεν έχει πολλά παιχνίδια  στα πόδια του και ο Μπέντο θα πρέπει να τον “βοηθήσει” για να βγάλει την ποιότητα που πρέπει  και θέλει και ο ίδιος. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να βγει κερδισμένος ο Ολυμπιακός.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button