ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Κουίνσι Έισι έγινε προπονητής

Τίτλοι… τέλους στην καριέρα του Κουίνσι Έισι μέσα στα παρκέ. Ο Αμερικανός φόργουορντ την περασμένη σεζόν ήταν παίκτης του Ολυμπιακού. Με το Θρύλο κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας, ενώ έφτασε και στο Final-4 της Ευρωλίγκα. Αλλά πλέον το κεφάλαιο παίκτης έκλεισε για εκείνον. Διότι πήρε την απόφαση να βγάλει την μπασκετική αμφίεση και να φορέσει… κουστούμι. Ο Κουίνσι Έισι έγινε προπονητής.

Νέα σελίδα για τον Κουίνσι Έισι

Σε ηλικία 32 ετών μεν, πήρε τη μεγάλη απόφαση δε να «κρεμάσει» τη φανέλα του. Έτσι έχει ήδη προγραμματίσει την επόμενη ημέρα. Καθώς αυτή δεν θα είναι μακριά από το μπάσκετ. Αλλά μέσα σε αυτό. Από τόσο νεαρή ηλικία, ο Έισι αποφάσισε πώς θα ασχοληθεί με την προπονητή. Διότι εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο των Texans Legends. Είναι η θυγατρική ομάδα των Dallas Mavericks που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της G-League. Ο Κουίνσι Έισι έγινε προπονητής.

Τα πρώτα βήματα ως προπονητής

Μέσα από την αναπτυξιακή λίγκα του NBA, ο Έισι θα μπορέσει να αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες. Μιας και ο Αμερικανός θα μπορέσει να εγκλιματιστεί έξω από τα παρκέ. Διότι σιγά-σιγά θα μπορέσει να μάθει το πώς θα λειτουργεί στους πάγκους. Λόγω του ότι η διαδικασία της μετάβασης από τον παίκτη στον προπονητή θέλει ένα χρονικό διάστημα. Επομένως είναι μια περίοδος που θα μπορέσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, για να κάνει το επόμενο βήμα. Εξάλλου, η πρώτη του… δουλειά είναι προπονητής ανάπτυξης/εξέλιξης παικτών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button